Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – Saptamana 41

Bebelusul in saptamana 41

Surpriza! In aceasta dimineata, puiul tau te-a asteptat in patut ridicat in picioare. Tu te-ai bucurat enorm sa-l vezi atat de sigur pe el, dar inca te mai ingrijorezi de fiecare data cand se ridica. Aminteste-ti ca este extrem de important pentru bebelusi sa fie incurajati sa fie activi si sustinuti atunci cand incearca sa mearga. Chiar daca fiecare cazatura iti face inima sa bata mai tare, acestea sunt si benefice pentru ca doar asa bebelusul tau incepe sa-si cunoasca limitele.

Anxietatea de separare a bebelusului nu dispare nici in aceasta luna si vei observa ca aceasta problema va incepe sa intensifice noaptea. Te vei trezi in toiul noptii din cauza bebelusului tau care plange, aparent, fara motiv. Este vorba in aceste cazuri de frica de a ramane fara mamica lui sau de a ramane singurel in camera. Cea mai buna solutie pentru aceste probleme este sa-l obisnuiesti pe cel mic cu o jucarie sau o paturica preferata pe care sa o stranga in brate atunci cand ii este frica sau dor de mamica lui.

Incepand cu aceasta luna poti sa te astepti la primele muscaturi din partea puiului tau. Toti bebelusii incearca sa-si muste partenerii de joaca la un moment dat, dar trebuie sa stii ca nu vei reusi sa-l dezobisnuiesti daca strigi sau daca il musti inapoi. O solutie potrivita este sa-i spui pe un ton calm si linistit ”nu e voie sa musti, mami” si sa-i distragi atentia cu alta activitate. Aminteste-ti sa ai rabdare si sa-i repeti de mai multe ori acest lucru pentru ca bebelusul intelege, dar iti testeaza de foarte multe ori rabdarea.

Bebelusii invata prin joc si prin interactiunea cu mediul. Data viitoare cand vrea sa se joace cu mancarica lasa-l sa faca acest lucru, chiar daca petele de pe hainute de scot din minti. Aminteste-ti ca aceasta este o etapa peste care veti trece in curand si ca este normal ca cel mic sa fie curios si sa-si doreasca sa interactioneze cat mai mult.

Daca ai incercat pana acum sa-l lasi pe micutul tau se joace cu alti copilasi ai observat cu siguranta faptul ca ei se ignora total. Pentru cel mic, un copilas nu este decat o alta jucarie care s-ar putea sa nu fie la fel de atractiva precum celelalte pe care le are. Copiii trebuie invatati sa se joace cu alti copii, astfel ca, data viitoare cand vine la voi in vizita un prieten, aseaza-te langa ei si arata-i micutului tau cum ar trebui sa se joace. Ofera-le jucarii suficiente pentru a le mentine interesul in a se juca in acel loc si vorbeste-le amandurora in timp ce incerci sa-i imprietenesti.

Chiar daca ai auzit multe povesti despre copiii care incep sa foloseasca olita foarte repede, nu te grabi sa-l inveti pe micutul tau cu acest obicei. Copilasii trebuie sa fie pregatiti atat fizic cat si psihic pentru acest mare pas. In cele mai multe cazuri, mami poate sa observe anumite semne care ii dau de inteles ca puiul ei este pregatit pentru a merge la olita: are scaun regulat si reuseste sa stea doua ore fara a urina, astfel incat atunci cand o face sa-si goleasca vezica urinara. Alte semne sunt si capacitatea de a intelege instructiunile simple si frustrarea care apare atunci cand isi uda scutecul.

Mamica in saptamana 41

Stiai ca rasul este cu adevarat un remediu excelent pentru stres si pentru durere? Este demonstrat stiintific faptul ca rasul reduce din hormonii care provoaca stresul, precum andrenalina sau cortizolul. Rasul ajuta, de asemenea, sistemul imunitar si actioneaza ca si un scut impotriva celulelor distruse care te pot afecta si a anumitor virusi. Incearca deci sa razi mai des si sa nu te mai enervezi de fiecare data cand puiul tau face o boacana.

Te-ai confruntat pana acum cu neintelegerile dintre tine si partenerul tau in ceea ce priveste cresterea si ingrijirea copilului? In general, aceste probleme apar in toate familiile deoarece fiecare este un individ unic, cu pareri si opinii diferite, dar si din cauza faptului ca fiecare isi doreste ce este mai bun pentru copilasul lui.

Este adevarat ca tu esti mamica si ca tu stii ce e mai bine pentru puiul tau, dar si tati are un rol important in cresterea acestuia. De aceea, este foarte important sa fii deschisa si dispusa sa asculti si sa discuti. Cel mic are nevoie de o rutina a activitatilor si nu veti reusi sa ajungeti la un consens decat daca discutati si stabiliti impreuna o directie de urmat.

Aminteste-ti sa discuti cu parintii tai sau cu prietenii care mai au, din cand in cand, grija de puitul tau in legatura cu programul zilnic al bebelusului. Cel mic trebuie sa aiba un program fix pentru a creste frumos si armonios si, daca apar modificari majore si repetate in acest program, el va fi bulversat si nu va reusi sa se conformeze cerintelor tale.

Recomandari

Mergi intr-o excursie cu cel mic. Nu este nevoie sa pleci in alt oras, un picnic intr-un parc din apropierea casei sau o vizita prelungita la parintii tai sunt mai mult decat suficiente. Cel mic are nevoie sa experimenteze cat mai multe activitati pentru a invata cat mai multe.

Lasa-l pe cel mic sa stea cu voi la masa macar o data pe saptamana cand luati cina sau pranzul. Arata-i cum ar trebui sa manance si integreaza-l si pe el in discutiile voastre pentru ca doar asa se va simti bine si important.

Ia o pauza de la griji si de la scutece si iesi in oras cu prietena ta cea mai buna. Chiar daca ea-l indrageste mult pe cel mic, se va bucura cu siguranta de timpul petrecut doar cu tine.

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie