Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – Saptamana 39

Bebelusul in saptamana 39

Pana acum, puiutul tau constientizeaza ca obiectele continua sa existe chiar daca dispar din aria lui vizuala. Cu toate acestea, el este extrem de bucuros atunci cand, ca prin minune, jucaria lui preferata apare de sub paturica. Joaca-te cu el si ascunde un ursulet in spatele tau, apoi arata-i-l si lasa-l sa il imbratiseze. Bebelusii sunt atat de usor de distrat la acesta varsta si tu te vei bucura de sunetele dragute pe care bebelusul tau le scoate.

Iti vine sa crezi cat de mult a crescut puiul tau? Pana acum ar trebui sa poata sa stea singur in picioare, sa bea din canita pentru bebelusi, sa initieze chiar el joculetele pe care l-ai invatat deja. Chiar daca nu iti lipsesc lunile in care nu puteai sa dormi noaptea mai mult de cateva ore, mai ai momente in care te lasi cuprinsa de melancolie. Bucura-te de minunea ta si incearca sa surprinzi fiecare moment important cu aparatul de fotografiat!

La aceasta varsta, bebelusul incepe sa fie constient de mediul care il inconjoara si sa fie independent. Vei observa ca manifesta preferinte pentru anumite obiecte si ca incearca, din ce in ce mai des, sa se descurce singur. Este foarte important ca cel mic sa se obisnuiasca sa apeleze la o jucarie sau la o paturica preferata atunci cand este nelinistit sau cand ii este frica. Pentru ca el este acum mai inteligent, va stii sa se linisteasca strangand in brate jucaria lui preferata cand mama pleaca din camera.

Acum poti sa incerci sa-l asezi pe cel mic cu tine la masa in timp ce luati pranzul. Chiar daca poate parea stresant sa-i dai sa manance in timp ce mananci tu fara sa fie in siguranta in scaunelul lui, acest pas este extrem de important pentru socializarea copilului. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti in totalitate la scaunul de masa pentru bebe, ci doar ca, uneori, o masa servita alaturi de mami si de tati este extrem de benefica pentru copilas. Incearca de asemenea sa-l introduci si pe el in discutiile pe care le ai cu partenerul tau pentru ca astfel se va obisnui sa fie sociabil in diferite situatii.

Este important sa stii ca antibioticele nu functioneaza in cazul bebelusilor decat daca este vorba despre o bacterie. Raceala bebelusului sau gripa nu vor trece daca ii administrezi antibiotic si risti ca astfel sa transformi bacteria intr-una mai puternica la respectiva substanta.

Astfel, in momentul in care puiul tau va avea nevoie de antibiotic, acesta nu va mai avea efect. Evita sa apelezi la tratamente cu antibiotic pentru bebelusi daca medicul pediatru nu iti recomanda acest lucru si apeleaza la sfaturile unui specialist daca nu stii cum sa tratezi o raceala usoara sau alte afectuni.

Mamica in saptamana 39

Ocupata fiind cu treburile casei si cu ingrijirea celui mic este posibil sa scapi din vedere anumite chestiuni extrem de importante. Stim ca cel mic este acum principala ta preocupare si ca te dedici lui in majoritatea timpului, dar esti cu adevarat pregatita pentru a face fata unei urgente? Pentru fiecare mamica este extrem de important sa aiba pregatita o trusa de urgenta pentru bebelus, cu ustensile si diferite tratamente pe care sa le foloseasca atunci cand este cazul. Nu amana momentul si pregateste-o chiar acum deoarece puiul tau este extrem de activ si se poate accidenta in orice moment.

Inca mai ai momente in care te simti frustrata si depresiva? Aceste stari pot sa fie rezultatul oboselii acumulate si a lipsei somnului. Nu evita sa discuti cu o prietena sau cu mama ta despre ingrijorarile tale pentru ca doar prin comunicare vei reusi sa te descarci si sa iti revii.

Simti ca te apuca somnul in timpul zilei sau te trezesti foarte greu dimineata? Adevarul este ca nimeni nu reuseste sa functioneze fara somn si ca lipsa orelor de odihna, adunata cu oboseala incep sa isi spuna cuvantul. Incearca sa dormi si tu de fiecare data cand puiul tau doarme sau sa te intinzi macar pentru 15 minute.

Poti apela la bauturile care contin cofeina, dar doar in prima jumatate a zilei, cand ai nevoie de mai multa energie. Daca nu reusesti sa te odihnesti bine noaptea, ceaiurile din plante pot fi o alegere excelenta, in special cele care sunt recunoscute ca fiind potrivite pentru relaxare.

Recomandari

Lasa-l pe cel mic sa fie independent de fiecare data cand are initiativa. Chiar daca el este inca destul de mic, este important sa invete sa se descurce si singur pentru ca tu nu vei putea fi mereu langa el. In plus, devenind independent, el va reusi sa treca mai repede peste anxietatea de separare a bebelusului.

La aceasta varsta, copiii sunt foarte usor de distrat. Pastreaza recipientele de plastic colorate pe care le-ai folosit sau cartonul de la rola de bucatarie si lasa-l sa se joace cu el. Puiutul va fi mai mult decat fericit sa experimenteye cu noile sale jucarii.

Stabileste-ti un program clar al tuturor activitatilor pe care le ai zilnic. Doar asa vei reusi sa te organizezi si sa iti faci timp sa te si odihnesti. Carnetelele colorate sunt foarte practice si dragute, deci apeleaza la unul pentru a-ti usura viata.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie