Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – Saptamana 28

Bebelusul in saptamana 28

Vederea bebelusului este dezvoltata in totalitate deja si acum incepe sa analizeze din ce in ce mai atent imaginile pe care le vede. Vei observa ca va fi atras de imaginile cu alti bebelusi din cartile pentru mamici pe care le-ai rasfoit in ultimele luni.

Lasa-l sa analizeze diferitele expresii pe care bebelusii din imagini le au si vorbeste-i in timp ce el este atent la ceea ce vede. Chiar daca tu ai parte de multe astfel imagini, aminteste-ti ca el are tangenta doar cu adulti si cu expresiile lor faciale, motiv pentru care imaginile cu bebelusi pot reprezenta schimbari benefice.

Sentimentele si trairile bebelusului devin din ce in ce mai evidente, pe masura ce el invata sa exprime ceea ce simte. Pentru ca imita tot ceea ce vede sau aude, puiul tau poate incepe sa planga in momentul in care aude pe cineva plangand. Chiar daca inca este la inceput in ceea ce inseamna exprimarea sentimentelor, bebelusul tau este foarte receptiv si invata multe lucruri de la tine. Vei observa ca, in urmatoarele luni si ani se va raporta la alte persoane in modul in care tu o faci. Fii deci foarte atenta la modul in care reactionezi sau actionezi in prezenta unor persoane.

Prima reactie pe care bebelusul o are in momentul in care primeste o carticica este aceea de a o baga in gurita. Aminteste-ti ca el invata despre lume prin atingere si prin gust, motiv pentru care nu trebuie sa te ingrijorezi de fiecare data. Tine aproape servetelele si bucura-te alaturi de puiul tau de cartile pentru bebelusi frumos colorate.

Bebelusul tau a devenit atat de activ si de mobil incat, daca isi doreste un obiect, va gasi o modalitate prin care sa ajunga la el. Lasa-l sa se rostogoleasca, sa experimenteze mearsul de-a busilea si chiar sa se taraie. Incurajeaza aceasta dorinta de miscare pentru ca doar asa micutul tau va reusi sa-si dezvolte abilitatile motorii si sa-ti intareasca muschii. Fii insa foarte atenta la obiectele in care ar putea sa se raneasca si asigura-te ca prizele, colturile mobilierului sau ale usilor nu reprezinta pericole pentru puiutul tau.

Incearca sa faci din orele de masa a bebelusului momente distractive si frumoase pentru puiul tau. Jucariile din cauciuc pe care le folosesti la baita sunt perfecte pentru a-l tine pe cel mic ocupat in timp ce tu ii pregatesti mancarica. Incearca sa mananci si tu atunci cand cel mic mananca pentru ca el este foarte receptiv si va invata mai usor, urmarindu-te, cum anume sa manance singurel.

Mamica in saptamana 28

Iti place jocul in care puiul tau arunca o jucarie pe jos, asteptand ca tu sa reactionezi si sa i-o dai inapoi? Daca nu, incearca sa te obisnuiesti cu ideea ca, in urmatoarele luni, acesta va fi unul din jocurile lui preferate.

Stim ca iubesti sa-l ai pe cel mic aproape, dar aminteste-ti ca este foarte important pentru el sa se obisnuiasca sa stea si cu alte persoane. Poti incepe sa-l lasi cu bunica mai des, in timp ce mergi la cumparaturi sau in grija unui prieten venit in vizita, in timp ce pregatesti un ceai. Nu uita sa-i vorbesti celui mic si sa nu-l certi de fiecare data cand plange pentru ca el inca nu intelege de ce pleci si plecarea ta ii poate amplificat sentimentul de abandon.

Iti este greu sa te ocupi de tine, acum ca cel mic mananca mai diversificat si mai mult? Obisnuieste-te sa te organizezi astfel incat sa nu trebuiasca sa fii tot timpul activa. Poti sa pregatesti mai multa mancarica din timp si sa-ti faci un orar al meselor astfel incat inainte de fiecare masa sa nu trebuiasca sa te agiti prin bucatarie. Organizeaza-ti ingredientele si alimentele astfel incat sa iti fie la indemana de fiecare data cand vrei sa pregatesti ceva.

Pentru a face din treburile casei activitati mai placute, poti sa-l implici si pe cel mic in ele. Canta un cantecel cu el in timp ce impachetezi hainele si vorbeste-i despre ingredientele pe care le folosesti in pregatire pranzului. El va fi foarte fericit sa petreaca timp cu tine, iar tu vei trata aceste activitati ca fiind mai placute.

Recomandari

Aminteste-ti sa-i acorzi atentie partenerului tau. Pregateste-i o cina gustoasa si roaga-l sa-ti povesteasca despre ziua lui. El se va simti astfel important, iar tu vei uita pentru o clipa de grija scutecelor si a laptelui.

Taticilor le place sa fie implicati in ingrijirea copilasului lor. Chiar daca uneori au nevoie de un imbold, vor savura fiecare clipa in care ii fac baita bebelusului si se vor simti foarte bine cand vor primi un compliment in acest sens.

Nu uita sa te odihnesti si sa dormi suficient. Vasele din chiuveta pot sa astepte pana cand tu tragi un pui de somn alaturi de puiul tau.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie