Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – Saptamana 26

Bebelusul in saptamana 26

In aceasta perioada, cel mai probabil bebelusul tau reuseste sa stea mai mult timp in fundulet fara a se sprijini de ceva. Cu toate acestea, el cade si se dezechilibreaza foarte des, deci inconjoara-l de perinute sau de jucarii pe care sa sprijine. Fii foarte atenta la obiectele din jurul lui si nu il lasa aproape de marginea patului pentru ca este foarte probabil ca el sa se rostogoleasca si sa cada.

Si in aceasta saptamana va confruntati cu durerile provocate de primii dintisori. Dintisorii bebelusului incep sa apara intre 4 si 7 luni si simptomele difera de la copilas la copilas. Aminteste-ti ca inelele pentru dintisori pot fi foarte folositoare si ca, daca durerile il afecteaza puternic pe cel mic, poti apela la diferite tratamente pentru durerilor provocate de primii dintisori.

Pana in aceasta saptamana i-ai spus deja de zeci de ori puiului tau ca telefonul mobil nu este o jucarie si ca nu este voie sa o traga pe surioara lui de par. El intelege cand ii atragi atentia asupra unor lucruri pe care nu are voie sa le faca, dar va incepe sa iti testeze autoritatea. Acest lucru nu inseamna ca el este neascultator, ci doar ca este curios. Nu te enerva si tine cont de faptul ca el nu-si poate aminti lucrurile pe care i le-ai spus in urma cu 10 minute. Pentru a evita o sesiune de plans atunci cand nu il lasi sa faca ceva, spune-i doar “nu” si distrage-i atentia de la activitatea respectiva.

Deja maricel, puiul tau continua sa-si dezvolte abilitatile de a interactiona cu lumea. Raspunde deja cand il strigi pe nume, reactioneaza cand ii vorbesti si apuca obiectele pe care le vrea. Ajuta-l sa se dezvolte cat mai mult si incurajeaza-l de fiecare data cand are initiativa de a face ceva nou. El este foarte receptiv si va intampina entuziasmul tau cu bucurie si cu dorinta de a repeta actiunea.

Incepand cu luna a 6-a de viata, nivelul de fier din organismului bebelusului incepe sa scada si acesta trebuie inlocuit si suplimentat. Aceasta scadere duce la aparitia anemiei la bebelusi, o afectiune care ii afecteaza in mod deosebit pe copilasii nascuti prematur.

Cauzele anemiei variaza de la caz la caz (deficiente nutritionale, infectii, probleme genetice sau medicamentatie nepotrivita), iar simptomele sunt multiple: oboseala, iritabilitatea, pierderea poftei de mancare, paloare buzelor si a pielii, dificultati de respiratie, probleme cardiace, fizice sau psihice.

In cazul in care testul de sange arata faptul ca micutul tau are o cantitate de fier scazuta in organism, medicul periatru iti va recomanda un tratament medicamentos pentru a evita riscul aparitiei anemiei. Intre timp, pentru a evita scaderea cantitatii de fier din organism, aminteste-ti sa nu introduci in alimentatia bebelusului laptele de vaca inaintea varstei de 1 an si ca laptele de mama este extrem de bogat in fier, motiv pentru care puiul tau ar trebui sa beneficieze de el cat mai mult timp.

Tot in aceasta perioada pot sa apara si primele semne ale eczemei la bebelusi. Daca observi ca puiul tau are pete rosii pe manue si pe spate sau bubite care se cojesc pe gleze, se scarpina si se fastaceste des, inseamna ca sufera de eczema – o forma de iritatie a pielii care poate sa fie acompaniata de eruptii cutanate, roseata sau mancarime. Pentru a evita astfel de probleme, incearca sa folosesti lotiuni pentru bebelusi speciale pentru pielea sensibila, sa eviti sa-i faci puiului tau baita foarte des si sa-l expui cat mai putin materialelor spalate cu detergenti chimici puternici.

Mamica in saptamana 26

Te-ai obisnuit atat de mult cu meseria de mamica incat acum esti interesata si de revistele de specialitate pentru mamici, nu doar de cele pe care le citeai inainte de a naste. Pentru ca ai citit atat de multe carti pentru mamici, acum stii cum sa tratezi anumite probleme minore si ii dai sfaturi prietenei tale care va deveni in curand mamica.

Incepi sa realizezi ca nu trebuie sa fii un centru de distractie mobil pentru puiul tau si ca el se poate juca linistit cu jucariile lui. Chiar daca iti doresti sa-l faci mereu sa rada si sa fie fericit, amintestet-ti ca el trebuie sa se obisnuiasca si fara tine. Lasa-l sa se joace singurel la el in patutul lui de bebe cu jucariile lui preferate, timp in care tu poti sa vizionezi un episod din serialul pe care il urmaresti.

Cresterea si ingrijirea unui bebelus necesita mult timp si efort din partea unei mamici. Acest lucru nu inseamna insa ca trebuie sa uiti de tine si de nevoile tale. Fii foarte atenta la alimentatia ta pentru ca este un factor important in ceea ce inseamna sanatate. Consuma multe alimente proaspete si respecta un program al meselor, esential organismului tau care are nevoie de energie pentru ca tu sa te poti bucura de puiul tau.

Aminteste-ti de viata pe care o aveai inainte de nastere si nu renunta in totalitate la activitatile care te faceau fericita. Chiar daca nu mai ai atat de mult timp ca in trecut, o cafea cu prietenele tale sau o iesire la cumparaturi nu iti ocupa foarte mult timp si pot fi extrem de revigorante. Nu uita nici de miscarea de care ai nevoie pentru a te pastra in forma. Daca nu iti place sportul si nici sa mergi la sala, plimba-te cat de des poti si fa cat mai multa miscare acasa, in timp ce il ingrijesti pe puiul tau.

Recomandari

Puiul tau este acum suficient de mare pentru a se juca si cu alti copilasi. Mergeti in parc si lasa-l sa interactioneze cu alti copilasi sau, daca vremea de afara nu va permite, poti sa inviti in vizita o prietena care are, la randul ei, un bebelus.

Aminteste-ti sa-l lasi pe cel mic sa interactioneze cu cat mai multe persoane noi pentru a-l ajuta sa-si depaseasca frica de straini si sentimentul de anxietate atunci cand tu pleci de langa el.

Fa-ti o programare la salon. Un masaj, un tratament facial sau o manichiura te vor face sa te simti mai bine si, timpul petrecut acolo, te va ajuta sa te relaxezi.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie