Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – Saptamana 25

Bebelusul in saptamana 25

Pana in aceasta saptamana, cel mai probabil copilasul tau este expert in ceea ce inseamna apucat obiecte. Fii deci foarte atenta la toate jucariile de bebe pe care le lasi in apropierea sa, dar si la obiectele pe care le poate trage de pe mobilier sau din pat. S-ar putea, de asemenea, sa ramai surprisa cand, pentru prima oara isi va intinde manutele spre tine, semn ca vrea sa-l ridici in brate sau ca vrea sa-ti fie mai aproape.

Obisnuieste-te sa-i raspunzi de fiecare data si sa-l iei in brate atunci cand iti cere asta, dar nu transforma tinutul in brate intr-un moft pentru ca s-ar putea ca spatele tau sa sufere in urmatoarea perioada din aceasta cauza.

Dorinta de a fi cat mai aproape de tine este acum acompaniata de frica de straini. Pentru ca memoria bebelusului incepe sa se dezvolte din ce in ce mai mult acum, el va simti lipsa ta in momentul in care pleci de langa el, iar prezenta persoanelor straine il vor face sa fie nelinistit si uneori chiar sa planga.

Nu te ingrijora daca puiul tau nu este prietenos cu toata lumea si daca plange in momentul in care opersoana mai necunoscuta lui il ia in brate. Deocamdata tu esti universul lui si este normal sa-si doreasca sa-i fii mereu aproape, mai ales pentru ca nu este capabil inca sa inteleaga motivele pentru care pleci de langa el.

La aceasta varsta, multi bebelusi au tendinta de a-si baga degetelele in gurita. Suptul degetului nu trebuie sa te ingrijoreze si, in ciuda sfaturilor conform caruia acesta nu este un obicei sanatos, bebelusii trebuie lasati sa-si suga degetelele atata timp cat aceasta activitate ii calmeaza. Acesta este primul semn ca bebelusul tau stie cum sa se linisteasca singur si, in plus, tu vei fi scutita de cateva sesiuni de plans.

Majoritatea bebelusilor sunt deja foarte mobili. Vei observa ca incearca noi miscari si uneori, pentru cateva momente, experimenteaza noi pozitii. Lasa-l cat mai mult timp fara sosetute pentru a se putea juca si cu piciorusele lui si pentru a se putea descoperi mai bine pe sine.

Vei observa deja primele semne ale mersului de-a busilea. Aceasta activitate incepe intre 6 si 10 luni si se manifesta diferit. Daca unii bebelusi prefera sa „se plimbe” prin toata incaperea, analizand toate obiectele care-i ies in cale, unii sunt mai putin activi si se deplaseaza mai putin, preferand sa incerce sa se ridice in picioare, ajutandu-se de mobilier. Pentru a-l stimula sa se miste cat mai mult poti sa-i pregatesti un traseu cu perinute pe care sa se odineasca sau cu ajutorul carora sa ajunga la jucaria lui preferata.

Bebelusul tau incepe sa fie din ce in ce mai activ si la masa. Ii place sa experimenteze si sa se joace cu texturile diferite ale mancaricii pe care i-o pregatesti si uneori poti observa chiar ca incearca sa se hraneasca singurel. Daca nu ai apelat inca la o canita speciala pentru bebe, acum este momentul sa o faci. Alege una colorata si cu manere din cauciuc pe care puiul tau sa o placa si lasa-l sa bea din ea singurel. Daca observi ca se enerveaza pentru ca nu reuseste sa suga suficient lichid, poti scoate valva din interior.

Mamica in saptamana 25

Obisnuita deja cu reactiile bebelusului tau, ti-ai pregatit o geanta pentru bebelusi de rezerva si in masina. Servetelele umede pentru bebe, hainele de schimb si scutecele nu lipsesc niciodata cand vrei sa pleci la o plimbare sau in vizita.

Te-ai obisnuit deja cu joculetele si cantecelele pentru bebelusi si ai inventat cateva miscari pentru ele. Micutul tau este in culmea fericirii de fiecare data cand va jucati, iar tu faci astfel miscare in fiecare zi, distrandu-ti puiutul.

Intr-o lume de poveste, viata ta de mamica este una perfecta in care ai parte doar de sunetele dragute ale puiului tau si de clipe de relaxare alaturi de partenerul tau care este mai mult decat dornic sa-i faca celui mic o baita si tie un masaj. In viata reala insa lucrurile sunt putin mai complicate si te simti pierduta in schimbarile din viata ta si a copilului tau.

El se dezvolta atat de repede si lucrurile se schimba intr-un ritm atat de alert incat ai impresia ca nu vei mai avea un somn linistit niciodata. Frustrarile, supararile si starile permanente de oboseala ale mamicii sunt normale in aceasta perioada si nu trebuie sa te ingrijoreze pentru ca, pe masura ce vei incepe sa le tratezi cum se cuvine, acestea se vor diminua.

Intre timp nu ezita sa discuti cu prietena ta cea mai buna sau cu mama despre problemele tale pentru ca astfel te vei descarca si vei putea sa te ocupi mai linistita de provocarile zilnice.

Ai auzit cu siguranta despre intuitia de mama. Aceasta este mai mult decat un mit si, de foarte multe ori, functioneaza pentru ca tu esti persoana care-l cunoaste pe bebe cel mai bine. Ai incredere in tine pentru ca stii mai multe decat crezi si, data viitoare cand simti ca ceva este in neregula cu puiul tau, pune mana pe telefon si suna-l pe medicul pediatru. Nu ezita sa iti notezi fiecare ingrijorare si sa discuti despre ea pentru ca astfel poti sa eviti anumite probleme sau afectiuni.

Recomandari

Cantecelele care au rime dragute sunt foarte folositoare in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatii de a vorbi a bebelusului. Cauta carticele speciale pentru bebelusi si canta-i in fiecare zi cate un astfel de cantecel. Repeta-i silabe usor de pronuntat si incurajeaza-l sa-ti comunice.

Nu uita sa consulti schema vaccinurilor si sa programezi urmatoarea vizita la medicul pediatru. Noteaza-ti intr-un caiet lucrurile pe care le discuti cu acesta pentru ca astfel vei putea sa urmaresti mai usor evolutia puiului tau.

Fa-ti timp sa te odihnesti si sa te relaxezi. Chiar daca nu dormi, intinde-te in pat alaturi de puiul tau in timp ce el se joaca sau fa o baie fierbinte dupa ce el a adormit. Este foarte important ca tu sa fii odihnita pentru a te putea ocupa cum trebuie de minunea ta.

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie