Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

De ce ar trebui sa fii atent la fluorul din pasta de dinti - partea II

Un studiu al Universitatii din Toronto releva faptul ca oamenii care locuiesc in zone in care apa potabila este fluorizata au o cantitate dubla de fluor in oase, comparativ cu cei care nu consuma apa fluorizata. Exista chiar si o boala numita fluoroza scheletara care este produsa de acumularea de cantitate mare de fluor in oasele care devin, sub influenta acestuia, slabe si fragile.

Alte studii realizate tot in Toronto, pe un esantion mare de populatie, demonstreaza faptul ca oamenii care nu au consumat apa fluorizata nu au mai multe carii decat cei care au consumat aceasta apa. Ba mai mult, multi dintre cei care au consumat apa flurorizata timp de mai multi ani au ajuns sa sufere, mai puternic si mai acut, din cauza cariilor. Acum ar putea, deci, fluorul fi benefic pentru dinti daca studiile arata ca nu are niciun efect in acest sens?

Cunoscut ca unul dintre cei mai mari sustinatori ai flurorizarii, Hardy Limeback, profesor la Universitatea din Toronto si medic dentist, este astazi cunoscut ca fiind unul din marii luptatori impotriva utilizarii florului in apa si in pasta de dinti.

Acesta sustinea „Dentistii nu au nicio pregatire in toxicitate. Orice dentist bine intentionat se bazeaza pe 50 de ani de dezinformare din partea asociatiilor de sanatate publica si a specialistilor. Chiar si eu am facut lucrul acesta. Lovitura decisiva a fost constientizarea ca am aruncat, timp de 50 de ani, fluorura contaminata in rezervoarele de apa. Aditivii sunt produse secundare toxice din industria ingrasamintelor cu superfosfati. Otravirea copiilor nostri a fost ultima mea intentie. Adevarul a fost greu de digerat, dar l-am acceptat.”

Astazi avem dovada clara a faptului ca pana si cei mai mari sustinatori al fluorului au condamnat utilizarea lui. Cu toate acestea, asociatiile stomatologilor precum si agentiile pentru sanatatea publica nu au incetat sa le sugereze oamenilor faptul ca fluorul este o substanta benefica.

Parintii si mass-media preiau pur si simplu o afirmatie oficiala si o repeta, fara a se informa sau documenta mai mult. Astfel, dentistii, doctorii, ziaristii si masa mare de public accepta faptul ca fluorul din apa potabila sau din pasta de dinti este bun si nicidecum toxic.

Scenariul este repetat zilnic pentru ca oamenii tind sa traiasca intr-o lume informationala creata, majoritar, din zvonuri. Iluziile fabricate ajung sa fie atat de inradacinate in psihicul uman, incat foarte multe persoane ajung chiar sa rada atunci cand adevaruri precum faptul ca florul este toxic sunt expuse.

Cercetari recente asupra efectelor pe care fluorul le poate avea supra organismului uman, releva faptul ca foarte multe probleme de sanatate sunt, de fapt, influentate de aceasta substanta. Specialistii au demonstrat faptul ca exista legaturi stranse intre ingerarea zilnica de fluor si urmatoarele probleme de sanatate: cancer, disfunctii ale tiroidei – care afecteaza intregul sistem endocrion, conducand astfel la diverse dereglari, inclusiv obezitate la copii, mutatii genetice la nivelul ADN-ului, disfunctii neurologice – IQ scazut, incapacitate de concentrare, letargie si oboseala psihica, boala Alzheimer, blocarea secretiei de melatonina, problema care duce la scaderea imunitatii si la, accelerarea imbatranirii sau calcifierea glandei pineale, glanda localizata in centrul creierului.

In cazul copiilor, acumularile de fluor la nivelul glandei pineale au efecte asupra functionarii normale a organismului. In acest sens, fluorul poate duce la declansarea timpurie a pubertatii si la accelerarea semnificativa a proceselor acesteia.

Nu doar in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor, aceste acumulari accelereaza procesul de imbatranire si incetineste procesele de regenerare celulara dupa anumite leziuni sau plagi. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca hormonul denumit melatonina, considerat unul din sistemele de aparare a corpului uman impotriva afectiunilor, chiar si a cancerului, este inhibat de acumularile de fluor din organism.

In cele din urma, nu doar fluorul este problema pastelor de dinti pe care le gasim oriunde in comert, ci si alte ingrediente precum parabeni, arome sintetice, zaharina, dioxidul de titan (gasit in vopsea), parafina sau chiar diversi detergenti. Nu iti spunem ca pasta de dinti nu poate face parte din viata copilului tau, doar ca trebuie sa fii extrem de atent la ingredientele pe care aceasta le contine.

Nimeni nu contesta faptul ca fluorul poate avea o influenta pozitiva asupra dintilor, ci doar faptul ca efectul acestuia este unul benefic pentru copil. Ori, atunci cand achizionezi un produs, efectul acestuia asupra sanatatii trebuie sa reprezinte un factor principal care sa influenteze decizia de cumparare.

Citeste prima parte a articolului

Surse:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hardy_Limeback
http://fluoridealert.org/articles/limeback/
http://www.slweb.org/bibliography.html

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie