Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum sa ii spui micutului tau ca vrei sa adopti un copil

Adoptia este un gest minunat, prin intermediul caruia copii de la orfelinat primesc o sansa la o viata mai buna. Totusi, in cazul in care mai ai un copil acasa, iti vei pune problema cum ii vei explica faptul ca iti doresti sa ii oferi un frate sau o sora apleand la adoptie.

Este important modul in care il vei aborda pe prichindelului tau deoarece in functie de atitudinea ta si felul in care va afla la aceasta decizie, copilul tau il va putea accepta sau respinge pe noul membru al familiei. De aceea noi iti vom oferi cateva sfaturi de care ai putea tine cont atunci cand decizi sa ii explici copilasului tau ca vei apela adoptie pentru a-l aduce pe noul sau fratior sau noua sa sora.

In primul rand vei putea sa ii explici copilasului tau de adoptie doar in cazul in care are varsta necesara de a percepe acest concept. Daca prichindelul tau nu intelege ce inseamna "adoptie", nu incerca sa insisti asupra acestui subiect, ci mai degraba incearca sa il pregatesti pentru venirea celui mic.

Cum sa ii explic copilului ce inseamna adoptia

Pentru ca prichindelul tau sa inteleaga un anumit concept este necesar sa incerci sa il abordezi din persaectiva unui copil, utilizand cuvinte simple si clare care sa defineasca sensul termenului. De asemenea, copii pot intelege mai usor sensul un cuvant daca i se prezinta analogii sau comparatii cu alte cuvinte sau situatii. De aceea, noi te sfatuim sa ii spui puiului tau ca iti doresti sa ii oferi o bucurie si sa ii daruiesti un fratior sau o surioara cu care va putea petrece timp si sa se joace.

In cazul in care te va intreba cum anume va sosi noul membru al familiei, ii poti explica ce presupune adoptia realizand o comparatie. Spune-i micutului ca viitorul sau fratior se afla intr-o casa singur si de aceea are nevoie de iubire si atentie.

Daca prichindelul tau il va percepe noul membru ca un partener de joaca si nu ca un rival, nu vei avea probleme in ceea ce priveste perioada de acomodate a noului venit. In copilarie, micutii sunt inocenti si au sentimente bune, motiv pentru care puiul tau va dori sa il ajute pe copilul aflat la orfelinat sa isi gaseasca o familie.

Totusi, in cazul in care prichindelul tau respinge ideea, te sfatuim sa il rogi sa se gandeasca ce ar face el daca nu ar avea parinti si cum s-ar simti. Este posibil ca prin intermediul acestei comparatii, prichindelul tau sa inteleaga importanta faptului ca fiecare copil sa creasca in cadrul familiei si cat este de norocos sa te aibe pe tine si pe partenerul tau.

Un aspect extrem de important pe care nu trebuie sa il neglijesti este pregatirea prichindelului tau cu privire la varsta si genul noului copil. In cazul in care ai decis sa adopti un bebelus, copilul tau trebuie sa inteleaga faptul ca nu se poate juca cu el pana cand nu implineste o anumita varsta. De asemenea, daca sunt de genuri diferite, este recomandat sa ii explici celui mic acest aspect pentru a nu-i determina o stare de confuzie.

In cazul in care cel mic va avea impresia ca se va putea juca cu noul membru al familiei inca din primele zile de cand va veni acasa, este posibil sa se simta dezamagit cand va observa ca nici nu vorbeste inca, motiv pentru care este posibil sa il respinga. De aceea noi te sfatuim ca eviti o astfel de situatie si sa ii spui clar si precis cum va fi relatia cu noul sa frate sau sora.

Intrebari pe care le poate pune micutul cu privire la copilul adoptat

  • Ce s-a intamplat cu parintii lui?
  • Dar de ce nu are parinti?
  • Dar nu esti multumita doar de mine?
  • Nu ma vei mai iubi?
  • Vei sta mai mult cu el?

Este posibil sa te confrunti cu aceasta situatie in care copilasul tau se simta amenintat de venirea unui nou membru si de aceea este recomandat sa incerci sa ii clarifici orice nelamurire si sa ii explici ca indeferent de situatie, tu nu vei inceta niciodata sa il iubesti. Este foarte important ca cel mic sa simta ca nu este neglijat si ca i se va acorda aceeasi atentie ca in prezent.

A adopta un copil este un gest minunat, demn de admiratie si care ofera sansa unui copil nefericit sa creasca in caldura unei familii. Totusi, atunci cand ai deja un copilas este posibil sa te confrunti cu o situatie mai delicata datorita faptului ca exista posibilitatea ca acesta sa respinga aceasta decizie sau sa nu o inteleaga.

Pentru a reusi sa il detremini pe cel mic sa accepte ideea conform careia va sosi in curand un nou mebgru al familiei este important sa il asiguri de iubirea ta, sa il pregatesti din timp pentru schimbarile care vor urma si sa nu ii impui decizia ta, ci sa il lasi sa il intrebi intai ce parere are despre adoptarea unui nou copil. In general, trebuie sa stii ca prichindeii reactioneaza poxitiv atunci cand soseste un nou membru al familiei, insa pot exista si cazuri mai dificile care necesita rabdare si intelegere.

Tu cum i-ai spus micutului tau ca vrei sa adopti un copil?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie