Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum sa aveti cel mai frumos Craciun in familie in functie de varsta copilasului

Perioada aceasta din an este cu siguranta cea mai fericita pentru parinti! Bucuria de a avea mereu alaturi un ingeras pus pe sotii si bucuria de a sarbatori sfintele sarbatori de iarna, devin una. Suntem convinsi ca mamicile au pregatit deja lista cu prajiturile de Craciun, ca taticii au gasit deja bradutul potrivit pentru familia lor si ca micutii simt deja in aer ca se apropie o saptamana magica.

Totusi, Craciunul nu este la fel pentru toate familiile care au copii. Daca prichindelul tau are deja cativa anisori si intelege ideea de traditii, de cadouri si de sarbatoare, cu siguranta merita sa te dai peste cap pentru ca sarbatorile lui sa fie speciale. In schimb, daca acesta este primul Craciun al bebelusului, te sfatuim sa mai astepti cativa ani pana sa il coplesesti cu atentii si cadouri. Bebelusii sunt un caz aparte, deoarece ei nu inteleg ce se intampla de Craciun si astfel toata agitatia specifica sarbatorilor s-ar putea sa le faca mai mult rau decat bine. Citeste in continuare pentru ca ti-am pregatit cateva sfaturi legate de cum ar trebui organizat Craciunul, in functie de varsta copilasului.

Craciunul alaturi de un bebelus

Stii cum ar putea reactiona un bebe la vederea batranelului barbos, imbracat in rosu? Ei bine, reactia sa poate varia de la un zambet la spaima totala si minute in sir de plans. Motivul? Bebelusii sunt prea mici pentru a intelege "magia sarbatorilor" si doresc doar ca rutina lor sa ramana neschimbata. Iata cateva sfaturi practice:

  1. Orele de "papa" si orele de somn sunt sfinte si de Craciun – Desi este firesc sa iti doresti sa iei cina in familie in ziua de Caricun, ia in calzul totusi ca un bebelus are nevoie de structura, de rutina. Daca din cauza vizitelor de la rude si prieteni va ajunge ca in perioada Craciunului sa manance la ore diferite sau sa nu doarma suficient, cu siguranta va avea de suferit, va plange mai mult si va fi foarte greu de linistit

  2. Nu il expune pericolelor tipice Craciunului – un loc foarte aglomerat, precum piata de brazi sau un magazin alimentar inainte de sarbatorile de iarna, reprezinta o sursa de zgomot de evitat. Incearca sa il lasi pe bebe acasa cu bunicii si scuteste-l de agitatia specifica acestei perioade din an. In plus, ai mare grija atunci cand impodobesti bradul, pentru ca cel mic se poate accidenta grav cu in glob uitat in coltul camerei sau cu o margeluta cazuta din ornamentul de brad. Aspira bine prin toata casa dupa ce ai pregatit casa de Craciun si incearca sa pozitionezi bradul pe un obiect de mobilier, unde bebe nu poate ajunge

  3. Nu cumpara cadouri scumpe de Craciun – Stim ca orice parinte este tentat sa isi inconjoare copilul de cadouri frumoase, dar un bebelus chiar nu intelege bucuria de a primi sau de a oferi cadouri. Mai bine dai banii pe accesorii practice pentru bebelusi si lasi cadourile cu fundite pentru anii care vor urma.

Craciunul alaturi de un copilas mai mare

Tot ceea ce am spus despre bebelusi si Craciun se aplica strict pentru bebelusi. Copilasii mai mari, in schimb, inteleg magia sarbatorilor de iarna si merita sa se bucure din plin de acestea. Iata cum te poti asigura ca prichindelul tau traieste un Craciun de poveste:

  1. Nu uita de traditiile de Craciun – cantatul de colinde in familie, spre exemplu, este o traditie pe care copiii o vor indragi din prima clipa. Gandeste-te cat de des au ei ocazia sa cante alaturi de toata familia? In plus, poti porni traditii speciale pentru familia voastra precum deschiderea cadourilor in fiecare an in aceeasi zi, ajutorarea unei familii nevoiase, impodobirea bradului in timp ce pe fundal se aud colinde si chiar vizionarea unui film animat despre Craciun in fiecare an inainte sau dupa impodobirea bradului. Nu ezita sa incerci orice ti-ar trece prin gand si crezi ca ar fi distractiv sau educativ pentru cel mic

  2. Transmite copilului mesajul iubirii – pana la urma, Craciunul nu inseamna cadouri, mancare si plimbari, ci iubire, familie si bucuria de a oferi. Cel mai important lucru pe care il poti face in timpul sarbatorilor de iarna este sa te asiguri ca micutul tau intelege clar adevaratele valori ale Craciunului

  3. Concentreza-te pe cadouri care incurajeaza miscarea – bineinteles ca orice fetita se va bucura enorm de o papusa si ca orice baietel va fi incantat de un excavator de jucarie, dar poti sa alegi si alt fel de cadouri, care iti vor incuraja ingerasul sa iasa afara si sa fie activ. Poti opta pentru o sanie cu un design special (reprezentand un animalut sau o masinuta), pentru o bicicleta numai buna de folosit la primavara sau, daca stati la casa, pentru un animal cu care sa il incurajeze pe copilas sa alerge si sa se joace afara (un ponei sau un catelus sunt animalutele perfecte).E perioada sarbatorilor si cu siguranta o sa gasesti multe jucarii.

In concluzie, draga mamica/taticule, Craciunul poate fi magic pentru toata familia daca vei tine cont de cateva reguli generale. Un bebelus merita sa se bucure in liniste de perioada sarbatorilor, in timp ce un copilas mai mare se va bucura cu totul altfel de Craciun. Bebebliss va ureaza ca magica sarbatoare a Craciunului sa va gaseasca sanatosi si fericiti alaturi de cei dragi!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie