Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum pot sa fiu alaturi de copilul meu la pubertate

In zilele noaste, copiii au acces nelimitate la informatie, motiv pentru care este posibil sa cunoasca multe detalii despre pubertate, cu mult inainte ca aceasta sa apara in viata lor. Totusi, noi te sfatuim sa nu te bazezi pe diverse surse de informare, ci sa discuti tu cu copilul tau despre aceasta etapa. Este important sa il pregatesti din timp si sa il sprijini ori de cate ori are nevoie.

Ce ii preocupa pe copii pe parcursul pubertatii

Din moment ce pe parcursul pubertatii copiii trec prin atat de multe schimbari, este foarte important ca acestia sa inteleaga ca este o etapa normala din viata lor si ca a fi diferit nu este ceva rau. Este important ca in aceasta etapa sa ii oferi copilasului tau tot sprijinul si intelegerea de care are nevoie pentru a face fata acestora schimbari.

Vei putea observa ca in aceasta perioada copilul tau va incepe sa fie mai preocupat de aspectul fizic si de persoanele din jur. El va dori sa fie acceptat de copii de la scoala si sa fie integrat in grupuri sociale.

Alte preocupari ale copilului in perioada pubertatii ar putea fi: acneea, igiena constanta (tinerii trebuind acum sa faca dusuri mult mai des), sexualitatea (inclusiv fanteziile sexuale si masturbarea) si multe altele. Unele probleme vor fi usor de abordat cum ar fi de exemplu in cazul acneei: consultarea unui specialist. In schimb, multe dintre subiecte s-ar putea sa fie mai greu de abordat, cum ar fi capitolul sex si de aceea este important sa actionezi cu rabdare si intelegere.

Sfaturi practice pentru parintele unui copil la pubertate:

Informeaza-te. Cu siguranta propria-ti experienta va fi un mare plus, insa sunt si multe informatii care le-ai uitat sau nu le mai stii corect. Asadar, pentru a-l putea ajuta pe copil este necesar sa te informezi corect despre aceasta perioada. Daca simti nevoia, poti chiar sa apelezi la un medic care sa te ajute sa intelegi mai bine prin ce schimbari va trece copilul tau.

Incepe din timp. Nu astepta ca micutul sa vina la tine si sa abordeze acest subiect. Se poate chiar sa nu ia niciodata initiativa. Cand consideri ca se afla la varsta apropiata de pubertate, incepe sa discuti treptat despre ce este aceasta perioada, prin ce schimbari va trece etc. Cel mai probabil, copilul va continua discutia punand diverse intrebari, situatie de care ar trebui sa profiti pentru a-l pregati in mod adecvat. Raspunde-i sincer si deschis la orice intrebare si arata-i ca poate avea incredere in tine.

Pregateste-te sa deschizi cutia Pandorei. Asteapta-te ca scolarul sa te intrebe si anumite chestiuni mai intime. Este importanta sa fii pregatita emotional sa reactionezi adecvat in fiecare situatie.

Fii sincera. Adapteaza discutiile la varsta copilului, dar fara a-i ascunde ceva. Nu-l lasa in ceata chiar daca uneori iti va fi mai dificil sa raspunzi. Copilul trebuie sa aiba sentimentul de siguranta si incredere pentru a putea apela la tine ori de cate ori simte nevoia.

Pubertatea este intr-adevar o reala provocare atat pentru copil, cat si pentru parinti. Din aceasta cauza noi te sfatuim sa te pregatesti din timp si actionezi cu rabdare si intelegere. Este posibil ca si copilul tau sa se confrunte cu situatii mai dificile, care vor trebui tratate cu delicatete si rabdare.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie