Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum gasim cel mai potrivit biberon pentru bebelus?

Cand esti in cautarea celor mai potrivite biberoane pentru bebelusul tau, concentreaza-te pe siguranta si confort ca si criterii principale. Exista posibilitatea ca cel mai ieftin biberon sa nu fie si cel mai potrivit pentru copilul tau, tocmai de aceea este important sa te documentezi cu privire la tipurile existente pe piata inainte de a achizitiona vreunul. Este indicat sa iei in considerare urmatoarele lucruri:

Biberoane fara BPA (Bisfenol A)

In cazul in care dorest sa cumperi un biberon din plastic, focalizeaza-ti atentia catre cele care nu contin Bisfenol A. Acesta este o substanta chimica intalnita in compozitia produselor din plastic. Studiile recente au raportat efecte adverse asupra animalelor expuse la BPA in timpul dezvoltarii, la doze cu mult sub doza minima admisa. Tocmai din aceasta cauza majoritatea biberoanelor cu continut BPA au fost retrase de pe piata, dar pentru orice eventualitate, verificati eticheta inainte de cumparare.

Marimea tetinei biberonului

Tetinele biberoanelor sunt de diferite marimi, in functie de varsta copilului. Probabil ca vei incerca mai multe marimi pana cand o vei gasi pe cea care sa se potriveasca cu stilul de hranire al bebelusului tau. Oricum, trebuie sa respecti recomandarile de varsta ale producatorilor. Alegerea gresita a tetinei poate duce la probleme de hranire. Dupa ce incerci mai multe marimi si iti poti da seama ce prefera copilul tau, poti sa cumperi mai multe, pentru a le putea schimba mai usor.

Sterilizare si procedurile de curatare

Orice biberon ai folosi, este important sa-l sterilizezi inainte. Acest proces presupune fierberea efectiva a componentelor biberonului pentru o anumita perioada de timp. In general, majoritatea biberoanelor pot fi spalate si in masina de spalat vase, dar este bine sa verifici instructiunile de curatare ale biberonului pentru a evita orice neplacere. De asemenea, poti folosi sterilizatoare biberoane pentru a reduce timpul petrecut sterilizand prin fierbere biberoanele, tetinele si tot ce tine de instrumentele pentru hranirea bebelusului. Un sterilizator biberoane poate fi un ajutor de nadejde al parintilor, mai ales daca ne gandim ca la mijloc sta sanatatea copilului. Aici intervine un sterilizator biberoane care garanteaza lipsa microbilor de pe biberonul copilului tau.

Alaptatul

Daca alternezi alaptatul cu hranirea cu biberonul, asigura-te ca biberonul respectiv mimeaza alaptatul. Biberoanele cu bază largă şi reducerea treptată a tetinei sunt considerate cele mai bune. Este posibil sa fii nevoita sa incerci mai multe tipuri de sticle si tetine inainte de a gasi una care sa-i fie pe plac copilului. Alaptatul natural e bine sa fie mentinut atat timp cat acest lucru este posibil, insa daca este absolt necesar biberonul, situatia trebuie analizata. Cel mai devreme ar trebui incercat dupa 4 saptamani. Daca primeste biberonul prea repede, inainte de a fixa placerea pentru supt si a dobandi tehnica suptului, este foarte posibil sa aleaga biberonul si sa refuze ulterior sanul. Daca e nevoie sa treaca la biberon, nu intarzia foarte mult momentul, deoarece este posibil sa-l refuze mult timp.

Colici si gaze la bebelusi

Bebelusii se pot confrunta cu colici sau gaze intestinale pe parcursul hranirii cu biberonul. Colicile sunt rezultatul mai multor cauze, una dintre ele fiind aerul pe care-l inghite bebelusul atunci cand suge de la san sau din biberon. In aceste cazuri, te poti orienta spre un biberon cu sistem anti-colici. Te poti inspira si din alegerile facute de catre alti parinti sau din evaluarile expertilor din acesti domeniu, dar tine minte, fiecare copil este diferit, astfel exista posibilitatea ca ce a functionat pentru o mamă sa nu functioneze pentru tine.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie