Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum sa alegi o poarta de siguranta pentru copii in functie de tipul de montare

Există două variante care pot fi luate în calcul atunci când alegem ce fel de poartă de siguranță pentru copii vrem să instalăm în locuința noastră: poarta cu fixare prin presiune și aceea cu fixare prin înșurubare. Ambele sunt destinate siguranței copiilor în interiorul locuinței, însă ele diferă ca metodă de instalare. Dincolo de această diferență, ele răspund în mod diferit scopului pentru care au fost create. În timp ce poarta de siguranță prin înșurubuare se recomandă printr-o fixare mai fermă, aceea prin presiune are și ea unele avantaje demne de luat în considerare.

Cum se diferențiază modul de instalare al celor două tipuri de poară de siguranță?

Indiferent de varianta pe care o vom alege, ceea ce este necesar pentru a putea fixa poarta de siguranță sunt cele patru puncte de ancorare, fie că aceste puncte se află pe zid sau pe o suprafață de lemn (tocul ușii, de exemplu). Fixarea în cazul porții de siguranță prin înșurubare presupune găurirea peretelui sau a suportului de care fixăm poarta. Spre deosebire de aceasta, instalarea porții prin presiune nu doar că nu necesită o astfel de găurire, dar nici nu necesită folosirea unor instrumente precum bormașina, burghiul sau ciocanul. Fixarea acesteia se face în mod simplu, cu ajutorul celor patru șuruburi reglabile cu care poarta este dotată.

Avantaje si dezavantaje în cazul celor două tipuri de poartă

Așa cum am amintit, poarta de siguranță prin înșurubare se bucură de o fixare mai fermă, ceea ce îi conferă o mai mare stabilitate și rezistență atunci când sunt exercitate forțe exterioare asupra ei. Atunci însă când sistemul de montare prin presiune conferă o siguranță suficent de mare, o poartă de felul acesta are câteva avantaje în comparație cu primul tip amintit, cel cu fixare prin înșurubare. În primul rând, o poartă cu fixare prin presiune poate fi instalată doar provizoriu, putând fi detașată cu ușurință atunci când nu mai este necesară. Mai precis, poarta respectivă încetează să își împlinească rolul atunci când ea nu mai reprezintă pentru copil un obstacol de netrecut. Dacă este suficient de înaltă, ea poate să fie de folos până când micuțul ajunge la vârsta de patru sau maxim cinci ani. După acestă vârstă este de așteptat ca el să reușească să se cațere sau să deschidă singur poarta.

Desigur că nici poarta prin înșurubare nu este imposibil de dezinstalat. Acest lucru însă se face în mod mult mai simplu în cazul celuilalt tip de poartă, prin presiune. În plus, odată ce aceasta din urmă este dezinstalată, nu rămân în urmă orificii care să facă necesare reparații ulterioare ale suportului pe care a fost fixată. Lucrul acesta este mai problematic când avem de a face cu o suprafață de lemn și mai puțin problematic când suportul respectiv este un perete care poate fi reparat fără ca să rămână urme vizibile permanente.

Tot la capitolul plusuri putem aminti în dreptul porții prin presiune gradul mare de adaptabilitate pe care îl conferă șuruburile reglabile și, de asemenea, posibilitatea adăugării unor extensii care să ajute la acoperirea unor distanțe mai mari decât dimensiunea porții. De asemenea, pentru nevoia de a folosi ca punct de ancorare suprafața îngustă a unei balutrade metalice, a fost conceput un adaptor special sub formă de Y care să ia locul șuruburilor standard.

Ce tip de poartă de siguranță să alegem?

Ceea ce trebuie avut în vedere atunci când facem această alegere este locul unde urmează să instalăm poarta de siguranță și scopul urmărit prin instalarea ei în locul respectiv. În cazul unei locuințe care este dotată cu scară pentru a urca spre etaj sau cu mansardă, nu este recomandabil să montăm la capătul de sus al treptelor o poartă de siguranță cu fixare prin presiune. Aceasta deoarece acest sistem de fixare slăbește cu timpul, pe măsură ce poarta este folosită în mod regulat. Într-o astfel de situație există riscul ca micuțul să reușească să exercite asupra porții o presiune suficient de mare încât aceasta să se disloce din locul în care este montată și copilul să cadă în jos, rostogolindu-se fără niciun fel de control pe acele trepte.

Pentru alte locuri care nu implică riscul căderii în jos a copilului, poarta de siguranță cu fixare prin presiune poate fi o alegere inteligentă. Aici putem include capătul de jos al treptelor sau diferitele intrări și căi de acces ale locuinței care nu presupun o coborâre abruptă. Pe lângă o montare corespunzătoare, ceea ce este însă important să nu uităm atunci când vine vorba de poarta de siguranță cu fixare prin presiune este verificarea ei periodică, pentru a ne asigura că sistemul de fixare nu a slăbit.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie