Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cele 40 de saptamani de sarcina

Asteptarea un copil, pun viitoarele mamici in situatii in care simt coplesite, numeroase sfaturi si recomandari vin din partea familiei, cunoscutilor si a celor straini. Dar nu toate sfaturile primite sunt bune, asa ca trebuie sa fii atenta la ele, unele sunt de folos altele din contra, pe parcursul  saptamanilor de sarcina vei trace prin multe.

409279_10151117005417113_337812169_n

Chiar daca majoritatea sarcinilor se deruleaza fara probleme si copii se nasc sanatosi, totusi, dupa unele estimari, aproape 20% din femeile insarcinate din America au parte si de unele  complicatii ale sarcinilor. Problemele din sarcina pot varia foarte mult, incepand de la un deficit de vitamine si/sau minerale ce se poate rezolva destul de usor, pana la situatii mult mai complexe, cum ar fi preeclampsia.

Daca se monitorizeaza sarcina pe saptamani, riscul de reduce considerabil, deoarece fiecare saptmana de sarcina are propriile caracteristici.

“Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face este sa fii sanatoasa chiar inainte de a ramane insarcinata“  recomanda Dr. Catherine Spong. “Orice probleme de sa sanatate ai, incerca sa le rezoli inainte de a ramane insarcinata. Daca ai probleme cu diabetul, tinel sub control. Daca poti evita sa te ingrasi inainte de sarcina, sau daca esti supraponderala si poti sa mai scapi de kilograme, te va ajuta mult in sarcina. Sa nu uiti sa iti iei vitaminele necesare, sa mananci sanatos si regula si sa ai o viata sociala activa cu cat mai putin stres.”

Intotdeauna trebuie sa acordam atentie nutritiei, dar pentru o sarcina sanatoasa sunt unii nutrienti ce nu trebuie sa lipseasca. Poate cel mai esential in sarcina este acidul folic. Administrarea de suplimente ce contin acid folic, cu cel putin 1 luna anterior sarcinii, pe timpul celor 40 saptamani de sarcina si inca 3 luni dupa ce vei naste poate reduce riscul aparitiei unor deficiente de sanatate mai serioase – unele din acestea manifestandu-se chiar inainte ca femeia sa isi dea seama ca este insarcinata. Din acest considerant se recomanda ca toate femeile care doresc sa conceapa un copil sa primeasca 400 micrograme de acid folic zilnic.

In timpul celor 40 saptamani de sarcina mai ai nevoie de fier pentru necesar pentru productia de globule rosii. Calciul este important pentru formare sistemului osos a fatului  si previne pierderea calciului din sistemul osos al mamei. Acesti nutrienti, fierul, calciul si  acidul folic, sunt elemente de baza ce se gasesc in suplimentele prenatale.

Deficientele nutritionale din timpul sarcinii pot fi usor de controlat, dar exista alte complicatii prenatale ce pot determina probleme mai mari.

Obezitatea este un factor de risc comun pentru pentru mai multe probleme din timpul sarcinii, aici includem nasterea prematura, preeclampsia si diabetul gestational.

Problemele cu care te-ai confruntat in sarcinile anterioare pot fi de asemenea un bun semnal despre cum va putea evolua sarcina pe parcursul saptamanilor de sarcina.

Chiar daca doar un procentaj  foarte mic de gravide dezvolta preeclampsia pe timpul sarcinii, consecintele acesteia pot fi cumplite. Preeclampsia poate fi cauza principala a deceselor maternale din intreaga lumea.

Datorita ingrijirii prenatale mai serioase din ultimii ani, femeile ce respecta indicatiile medicului au mic risc mai mic de deceasa din acesta cauza.

Pentru Dr. Spong, o sarcina sanatoasa nu este neaparat una fara complicatii: “Pentru mine, o sarcina sanatoasa este aceea unde starea de sanatate este controlata eficient, asa incat sa nu aduca daune mamei sau copilului. Am avut paciente cu diabet sever, dar care a fost foarte bine controlat in timpul sarcinii, asa incat rezultatul a fost pozitiv.”

Daca tineti la sanatatea voastra si a copilului este important sa mergeti la medic regulat pe toata perioada sarcinii, astfel incat eventualel complicatiile sa fie depistate cat mai din timp, iar impactul lor minimalizat. “O sarcina sanatoasa este una in care, la final, si mama si copilul sunt sanatosi ”, spune Dr.Spong

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie