Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce sunt defapt antibioticele?

Din cauza poluarii si a stilului de viata nesanatos, din ce in ce mai multi copii se imbolnavesc cu virusi sau bacterii la o varsta frageda. Este posibil ca si tu sa fi apelat de multe ori la antibiotice pentru a-l vindeca pe copil, insa ti-ai pus problema ca aceste medicamente pot afecta sistemul imunitar? Afla ce sunt defapt antibiotcele si cum actioneaza asupra organismului.

Ce sunt antibioticele

Antibioticele sunt substante sintetice sau semisintetice utilizate pentru combaterea unor agenti patogeni cunoscuti sub denumirea de bacterii sau microbi. Primul antibiotic din lume a fost penicilina, descoperita de catre cercetatorul scotian, Alexander Fleming, castigator al Premiului Nobel pentru fiziologie si medicina. Acesta a descoperit mucegaiul Penicillium notatum care producea o substanta care distrugea bacteria din jurul acesteia si care a devenit mai apoi binecunoscutul antibiotic penicilina. In prezent, exista doua tipuri de antibiotice: cele sintetice si cele naturale, insa in ambele cazuri, scopul final este distrugerea bacteriilor si stoparea reproducerii acestora in organism.

Antibioticul au fost una dintre cele mai mari descoperiri ale lumii si care a reusit sa salveze milioane de vieti umane, insa din pacate administrarea antibioticelor a scapat de sub control, iar in prezent ele sunt mult prea des utilizate de catre medici, parinti si copii. Acest compus chimic poate fi administrat pentru preintampinarea aparitiei unor infectii sau in timpul unei boli, insa nu trebuie ignorate si efectele pe care le poate avea asupra organismului. Din pacate, antibioticele sunt atat de puternice incat elimina bacteriile, dar afecteaza si sistemul imunitar, motiv pentru care nu este recomandat sa se apeleze des la un tratament bazat pe antibiotice.

Trebuie sa stii ca intr-adevar 90% dintre antibiotice sunt realizat in mod natural, fiind compuse din anumite bacterii care fac parte din clasa fungus. Totusi, exista pe piata si anumite antibiotice produse in mod complet la laborator si care pot afecta grav organismul uman. Descoperirea antibioticelor a reprezentat un pas urias pentru medicina si au rolul de salva vieti sau de a combate boli, insa totusi daca sunt administrate in mod exagerat ele pot dauna sanatatii. Asadar, informeaza-te cu privire la efectele negative ale antibioticelor si incearca sa apelezi intai la remedii naturiste pentru combaterea unor boli precum raceala, gripa etc.

Surse:

http://www.patient.co.uk/health/antibiotics-leaflet

http://www.nhs.uk/NHSEngland/ARC/Pages/Whatareantibiotics.aspx

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie