Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Boala celiaca sau alergia la gluten

Considerata o boala autoimuna a organismului, alergia la gluten presupune ca organismul sa manifeste o reactie de respingere a unei proteine vegetale cunoscuta sub denumirea de gluten. Acesta se regaseste in special in paine, motiv pentru care este posibil ca micutul tau sa reactioneze ciudat atunci cand consuma paine. Alergia, desi nu poate fi tratata complet, ea nu trebuie neglijata, motiv pentru care noi iti vom prezenta ce presupune alergia la gluten, care sunt simptomele acesteia si ce recomanda medicii in aceasta situatie.

Ce este alergia la gluten

Alergia la gluten este un termen medical utilizat pentru a descrie reactia de respingere a organismului fata de alimentele care contin gluten. Glutenul, compus din componente proteice, este de origine vegetala si se regaseste in diverse alimente care deobicei fac parte din regimul alimentar zilnic al copilului. Totusi, unii prichindei fac alergie la aceasta substanta, motiv pentru care este foarte important sa observi reactia copilului atunci cand mananca anumite alimente.

Alimente care contin gluten:

Pentru a putea evita o reactie alergica la gluten este neecsar sa elimini toate produsele care contin aceasta componenta din regimul alimentar al copilului. Asadar, cele mai frecvente produse care contin gluten sunt: cele de patiserie, alimente din faina de grau, orz, secara, paine, ciocolata, mezeluri, supe in plic, sos de soia si laptele de orez.

Pentru a putea trata aceasta afectiune primul pas este identificarea simptomelor. Asadar, pentru a avea o reactie prompta fata de aceasta situatie iti vom prezenta cele mai frecvente simptome a alergiei la gluten.

Simptomele alergiei la gluten:

  • mancarime
  • tuse
  • stranut
  • umflarea limbii
  • diaree
  • durere de cap
  • varsaturi
  • stare de ameteala

In cazul in care observi ca prichindelul tau prezinta cateva dintre aceste simptome dupa ca a consumat un preparat care contine gluten, este indicat sa apelezi la medic. Uneori, organismul copilasilor poate reactiona mai grav, situatie in care interventia specialsitului este obligatorie.

Tratament pentru alergia la gluten

In prezent nu s-a stabilit cu precizie un tratament care sa combata complet alergia la gluten, motiv pentru care doctorii doar recomanda eliminarea oricarui produs care contine aceasta substanta din regimul alimentar. Exista o serie de alte alimente care le pot inlocui pe cele care contin gluten de exemplu fructe, legume, seminte, plante, paine fara gluten etc.

Conform prevederilor Uniunii Europene, fiecare produs trebuie sa specifice pe eticheta daca include ca si ingredint glutenul, pentru a evita o reactie alergica. Asadar, noi te sfatuim ca inainte de a achizitiona un anumit produs, sa verifici compozitia sa si sa te asiguri ca nu contine gluten.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie