Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce accesorii iti sunt necesare pentru alaptarea artificiala

Dupa cum probabil deja stii, laptele matern este cea mai buna alternativa atunci cand vine vorba despre hranirea bebelusului, in principal datorita faptului ca aceasta substanta minune contine anticorpi si nutrienti necesari pentru ca bebelusul sa-si intareasca sistemul imunitar si pentru ca aceasta sa creasca si sa se dezvolte intr-un mod armonios. Exista unele situatii in care alaptarea artificiala este necesara, motiv pentru care iti vom oferi cateva sfaturi utile in acest sens.

Chiar daca majoritatea specialistilor recomanda alaptarea la san a bebelusului pentru o perioada de timp cat mai lunga, exista numeroase situatii in care mamicile sunt nevoite sa apeleze la alaptarea cu sticluta. In acest sens, este posibil sa te incadrezi in categoria mamicilor care aleg sa-l lase si pe tati sa-l hraneasca pe cel mic, indiferent daca alaptarea se face cu lapte formula sau cu lapte matern.

Exista si situatii in care mamica este nevoita sa plece de acasa (fie la locul de munca, fie intr-o vizita) si sa-l lase cu cel mic in grija unei alte persoane. Sa nu uitam nici de cazurile in care mamica nu poate sa alapteze din cauza unor probleme de sanatate. Oricare ar fi motivul tau, trebuie sa constientizezi faptul ca pentru alaptarea cu sticluta trebuie sa te pregatesti si sa te documentezi.

In general, cu ajutorul unor informatii de baza, orice problema poate fi depasita. Nu ezita deci sa discuti cu medicul tau, cu mama sau cu o prietena apropiata daca ai nelamuriri sau daca iti faci griji atunci cand te gandesi la alaptarea artificiala. Pentru ca ne dorim sa te ajutam, in continuare vei regasi cateva informatii practice referitoare la alaptarea artificiala care, cel mai probabil, iti vor fi extrem de folositoare.

Articole necesare pentru alaptarea artificiala

Pentru alaptarea artificiala a bebelusului ai nevoie de:

  • 4-6 sticlute cu tetine si capace
  • O perie pentru sticle
  • O pompa pentru san (daca doresti sa-l alaptezi pe cel mic cu lapte matern) sau lapte formula
  • echipament pentru sterilizare

Alegerea sticlutelor perfecte poate reprezenta o dilema pentru fiecare mamica, daca este sa luam in considerare diversitatea modelelor, dimensiunilor si producatorilor. Adevarul este ca gasirea unei sticlute potrivite pentru micutul tau presupune testare si incercare pana in momentul in care cel mic pare satisfacut.

Exista insa cateva intrebari la care trebuie sa gasesti raspuns inainte de achizitionarea unei sticlute:

  • Sunt beneficiile enumerate pe ambalajul sticlutei (ca de exemplu „ajuta la reducerea colicilor”) sustinute de dovezi stiitifice si de testari?
  • Dispune sticluta de o tetina a carei forma sa fie potrivita pentru gurita bebelusului, astfel incat sa-l ajute sa se alimenteze corect?
  • Este sticluta aleasa marcata astfel incat cantitatea de lapte sa poata fi masurata?

Atunci cand vine vorba despre alegerea tetinelor, dimensiunea acestora este extrem de importanta deoarece acestea sunt create pentru a fi potrivite bebelusului in diferitele sale stagii ale dezvoltarii. Majoritatea ambalajelor ofera informatii cu privire la varsta pentru care tetina in cauza este potrivita, dar trebuie sa tii cont de faptul ca aceste informatii sunt relative si aproximative, avand in vedere faptul ca bebelusii au ritmuri diferite de dezvoltare.

Nu te ingrijora insa, vei stii cand este momentul sa schimbi tetina puiului tau in momentul in care micutul va incerca sa suga mai puternic sau mai repede lapticul. Un alt semn ca tetina trebuie schimbata este frustrarea in timpul hranirii, marcata, cel mai adesea, de o sesiune de plans.

Sterilizarea echipamentului pentru alaptare

Sterilizarea este cel mai important proces atunci cand vine vorba despre alaptarea artificiala a bebelusului. Sistemul imunitar al unui bebelus care nu a implinit inca varsta de 1 anisor nu este dezvoltat in totalitate, astfel ca organismul lui nu este capabil sa lupte cu bacteriile sau cu diferiti virusi. Un echipament nesterilizat poate duce la probleme cu stomacul, diaree, sesiuni interminabile de plans si disconfort pe durata a mai multor zile, motiv pentru care iti recomandam sa acorzi o atentie deosebita acestui proces.

Pentru a evita anumite probleme este important ca echipamentul pentru alaptare sa fie trecut printr-un jet de apa rece dupa fiecare utilizare (poti chiar sa lasi apa in sticluta pentru o perioada de timp). Inainte de urmatoarea masa, fiecare ustensila trebuie spalata cu apa calda si detergent special si sterilizata.

Modalitati prin care poti steriliza echipamentul pentru alaptare:

  • Sterilizarea prin fierbere – in aceasta procedura, ustensilele sunt plasate intr-un vas (care poate fi folosit pe aragaz sau plita) umplut cu apa. Ustensilele trebuie fierte timp de 5 minute dupa ce apa din vas a dat in clocot. Echipamentul care nu va fi folosit imediat dupa fierbere trebuie depozitat intr-o caserola curata in frigider. Tine cont de faptul ca, daca folosesti metoda sterilizarii prin fierbere, este important ca ustensilele folosite pentru curatare, precum peria pentru sticla, trebuie sterilizate o data la 24 de ore
  • Sterilizarea chimicala – presupune utilizarea solutiilor chimice care se gasesc fie in forma solida, fie in forma lichida. Indiferent de produsele pe care le alegi pentru sterilizare, este extrem de important sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare si sa le respecti pentru a te asigura ca cel mic nu are de suferit de pe urma sterilizarii echipamentului pentru alaptare
  • Sterilizarea la aburi – sterilizatoarele cu aburi cu aparate automate care sunt extrem de usor de utilizat. Obiectele trebuie plasate in interiorul sterilizatorului, dupa care se adauga o cantitate de apa necesara (mentionata in instructiunile de utilizare). Aparatul se opreste singur dupa ce procedura de sterilizare se termina
  • Sterilizarea la cuptorul cu microunde: se realizeaza cu ajutorul unui sterilizator pentru cuptorul cu microunde care functioneaza la fel ca un sterilizator cu aburi.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie