Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cand trebuie schimbat scutecul bebelusului

Daca esti proaspata mamica si iti faci griji de fiecare data cand trebuie sa ai o activitate care-l implica pe bebe, ti-am pregatit un articol care sa te ajute sa transformi experienta schimbarii scutecelului intr-una mai lipsita de emotii si griji.

Bun venit in lumea scutecelor si a hainutelor vesnic patate. Daca nu esti la primul copilas stii cu siguranta despre ce este vorba. Daca esti pentru prima oara mamica, este posibil sa nu stii ce te asteapta. Iti spunem noi: sute de scutece schimbate care te vor transforma intr-o experta in schimbatul lor. Stim, schimbarea scutecelului nu este una din activitatile tale preferate, dar viata alaturi de un ghemotoc are si parti mai putin frumoase.

Pentru inceput iti spunem ca numarul de scutece udate in timpul zilei depinde de alimentatia bebelusului si de varsta lui. Pentru ca exista anumiti parametrii in functie de care parintele isi poate da seama daca micutul lui murdareste suficiente scutece pe zi, iti recomandam sa notezi, cel putin in primele saptamani de viata ale puiului, numarul de scutece pe care le-ai schimbat.

La consultatiile medicale, medicul iti va cere aceste informatii. In medie, un nou-nascut ajunge la 5-6 scutece pe zi, dar numarul scaunelor este mai mare in primele saptamani, deci te poti astepta la mai multe scutecele murdarite.

Cand trebuie schimbat scutecul bebelusului?

Ca o regula generala, trebuie sa stii ca scutecul bebelusului trebuie schimbat periodic, in mod regulat. Perioada de timp dintre schimbarea scutecelor nu trebuie sa fie foarte lunga deoarece iritatiile sau alte afectiuni pot sa apara daca bebelusul tau sta prea mult timp cu un scutecel murdar.

Nu astepta ca puiul tau sa planga pentru ca tu sa-i verifici scutecul pentru ca nu toti copiii plang imediat dupa ce au facut pe ei. In medie, un nou nascut urineaza o data la 1-2-3 ore, dar nu va plange daca este vorba doar despre acest lucru pentru ca umezeala nu-i deranjeaza atat de tare pe bebelusi. Acest lucru nu inseamna insa ca ei sunt feriti de infectii sau iritatii.

Obisnuieste-te ca atunci cand te trezesti noaptea sa-l hranesti pe cel mic sa-i schimbi si scutecelul. Altfel, este posibil ca puiul tau sa se trezeasca dupa o alta jumatate de ora pentru ca scutecul murdar il deranjeaza deja prea tare.

Scutecul trebuie schimbat ori de cate ori este nevoie, dar numarul de scutece pe care trebuie sa le schimbi difera de la copil la copil, de la zi la zi in cazul aceluiasi copilas. In mod normal ar trebui sa schimbi scutece de aproximativ 10 ori pe zi, dar pentru a te asigura ca este momentul pentru aceasta activitate poti verifica scutecelul cu un deget curat daca alte semne (miros sau plans) nu apar.
Important este sa tii cont de doua reguli importante:

  • schimba-i puiului scutecul de fiecare data cand are scaun si nu-l lasa sa astepte prea mult
  • nu te baza pe faptul ca scutecele sunt absorbante pentru ca umezeala este resimtita de bebelusi si provoaca, in cele mai multe cazuri, iritatii.

Chiar daca uneori pare ca ai ajuns intr-o lume a scutecelor, a sticlutelor de lapte si a noptilor nedormite, adevarul este ca viata de parinte are si parti bune si parti mai putin bune. Nimeni si nimic nu poate schimba anumite lucruri atunci cand vine vorba despre bebelusi, dar cu siguranta partile bune si zambetul puiul tau te vor ajuta sa depasesti si momentele in care te simti pierdut.

Noi suntem alaturi de tine si, daca ai un sfat sau o recomandare pentru proaspetele sau viitoarele mamici care inca nu s-au obisnuit cu schimbarea scutecelor, nu ezita sa ne scrii. Cu siguranta un prieten din Comunitate va aprecia implicarea ta.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie