Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Caisele, o sursa bogata de vitamina A

In perioada copilariei, mica ta minune va avea nevoie de un regim alimentar diversificat si bogat in nutrienti. Unele dintre cele mai gustoase si sanatoase fructe care apar in timpul verii sunt caisele. In continuare te invitam sa citesti cand si cum poti introduce caisele in alimentatia bebelusului.

Continutul nutritiv al caiselor si beneficiile acestora

Caisele sunt extrem de apreciate de nutritionisti din intreaga lume deoarece dispun de un continut nutritiv bogat in vitamine si minerale. Una dintre vitaminele care este necesara pentru procesul de crestere a copilului si care se afla in abundenta in caise este vitamina A. Conform unor studii, 2 caise de marime medie asigura 40 % din cantitatea zilnica necesara de vitamina A unui copil. Vitamina A are rolul de a intari sistemul imunitar, de a intari gingiile si dantura copilasilor, de a oferi un aspect placut pielii si de a combate diverse afectiuni.

De asemenea, caisele sunt bogate in vitamina C, atat de hranitoare si importanta in cresterea bebelusilor. Vitamina C actioneaza ca un antioxidant si protejeaza corpul de diverse boli sau infectii.
Nu in ultimul rand, caisele reprezinta o concentratie ridicata de betacaroten si licopen care au rolul de a regla colesterolul rau (LDL) si de a preveni aparitia problemelor cardio-vasculare in viitor.

Cand se pot introduce caisele in alimentatia bebelusului

Nutritionistii recomanda introducerea caiselor in alimentatia bebelusilor inca din prima etapa, incepand cu varsta de 6 luni. Caisele au un potential de alergen scazut, insa totusi este indicat sa respecti regula celor 4 zile. De asemenea, este indicat sa ii oferi bebelusului caise crude, dar spalate foarte bine inainte de consum.

Cum se aleg si se pastreaza caisele proaspete

Caisele proaspete au o culoare portocaliu spre rosu si sunt mai moi. Atunci cand alegi o piersica observa-i textura, asigura-te ca nu este lovita sau are zgarieturi si vezi daca miroase puternic. Mirosul puternic inseamna ca este aromata si coapta suficient. Caisele se pastreaza intr-un loc racoros, departe de razele soarelui si nu la umiditate. Daca vrei sa pastrezi caisele proaspete mai multe zile le poti introduce in frigider.

Caisele se pot consuma crude, dar se pot si fierbe obtinand astfel gem sau compot delicios. Poti introduce caisele in diverse preparate culinare, care cu siguranta ii vor fi pe plac copilasului tau. Pentru a putea contribui la procesul de crestere a micutului este indicat sa ii oferi un regim alimentar bogat in fructe si legume, specifice anotimpului in care apar. Asada, profita de vara si umple frigiderul de caise si alte fructe sanatoase.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie