Inainte de pregatirea budincii, lasa stafidele in apa rece, pentru a se rehidrata.
Pune intr-o oala 1 cana si jumatate de apa si pune oala pe aragaz, la foc mediu. Cand apa a dat in clocot, adauga orezul si lasa oala pe foc pentru 20 de minute, la foc mic. Amesteca din cand in cand.
Intre timp, bate oul cu un praf de sare.
Ia apoi o alta oala si pune orezul si 1 cana si jumatate. Amesteca si adauga siropul de agave. Pune oala pe aragaz, la foc mediu acoper-o cu un capac. Lasa orezul sa se gateasca pentru 15 minute, dupa care adauga cealalta parte de lapte, oul batut si stafidele. Amesteca si mai lasa oala pe foc pentru alte 2-3 minute.
Opreste apoi focul, adauga untul si extractul de vanilie si amesteca. Budinca se serveste calduta sau rece, dupa preferinte.
Pofta mare!