Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

9 cazuri cand se apeleaza la cezariana - partea II

6. Tratament pentru sterilitate

Exista unele cupluri care nu au norocul de a deveni parinti cu usurinta, insa care cu vointa, dorinta si ajutorul medicilor reusesc sa isi implineasca visul. Sterilitatea poate sa apara atat la femei, cat si la barbati, fiecare avand cauze si tratamente diferite. Sterilitatea de origine masculina poate fi compensata prin insamantarea artificiala intre parteneri si uneori prin intermediul unei fecundatii in vitro.

In ceea ce priveste femeia, sterilitatea se poate trata fie chirugical, fie medicamentos, in functie de cauza. Daca tratamentul de sterilitate are succes, iar femeia ramane gravida, trebuie totusi sa se ia in considerare ca fecundarea nu s-a realizat fara ajutorul medicilor si de aceea poate aparea posibilitatea necesitatii unei cezariene, pentru a asigura conditiile optime pentru venirea pe lume a micutului.

7. Uter cicatricial

Uterul cicatricial este un termen folosit pentru a ne referi la o uterul unei mamici care a mai fost supusa odata la cezariana. In acest caz, uterul este mai sensibil, luand in considerare complicatiile care au aparut probabil la prima nastere. In astfel de cazuri medicii prefera sa realizeze o interventie chirurgicala pentru a evita eventualele situatii neplacute sau posibile complicatii.

8. Varsta inaintata a mamicii

Este adevarat ca unele femei indiferent de varsta lor radiaza de fericire si frumusete, insa chiar daca la exterior nu putem observa varsta unei femei, in interior lucurile stau umpic diferit. Odata cu trecerea anilor, organismul omului se schimba si imbatraneste, fapt ce impiedica femeile sa ramana insarcinate sau sa duc la bun sarsit o sarcina.

Cu toate ca exista cazuri in lume de mamici care au nascut si la 67 de ani, totusi statisticile medicale demonstreaza ca varsta inaintata a mamei poate reprezenta un obstacol in ceea ce priveste perioada sarcinii si nasterea propriu-zisa. Din acest motiv, daca gravida are o anumita vasrta, deobicei peste 35 ani, medicii ar putea sa apeleze la cezariana pentru a scadea riscul aparitiei unei complicatii.

9. Sarcina gemelara

Sarcina gemelara presupune o sarcina cu risc din cauza faptului ca bebelusii pun mai multa presiune pe zona pelvina si schimbarile hormonale sunt mai mari comparativ cu o sarcina cu un singur bebelus. Trebuie sa stim ca in funcie de pozitia din burtica mamei, bebelusii pot fi nascuti pe cale vaginala, insa pentru a se asigura ca atat bebelusii, cat si mamica vor trece cu bine peste nastere, medicii considera de cele mai multe ori cezariana necesara.

Asadar precum am putut observa exista mai multe motive pentru care medicii ar putea sa va recomande cezariana, insa nu trebuie sa va alarmati, exista multe cazuri de femei care au trecut prin aceasta interventie chirurgicala si care se bucura de clipe minunate alaturi de puiul lor.

CIteste prima parte a articolului aici

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie