Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

7 reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti uleiul

Uleiul este unul dintre alimentele nelipsite din camara oricarei familii, insa de multe ori el este consumat in mod gresit si astfel nu doar ii sunt scazute valorile nutritive, ba chiar poate sa devina daunator pentru sanatate.

7 reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand folosesti uleiul

Nu supraincalzi uleiul de masline

Desi sunt cunoscute beneficiile uleiului de masline asupra organismului, multe persoane fac greseala de a-l utiliza la gatit la temperaturi peste punctul lui de ardere ( 191 grade cel extra-virgin si 221 grade Celsius cel virgin) . Cercetarile nutritionistilor au demonstrat faptul ca la temperaturi ridicate, uleiul de masline isi pierde proprietatile miraculoase si devine toxic pentru organism. Din aceasta cauza noi te sfatuim sa eviti sa prajesti alimentele cu acest ulei, ci sa il utilizezi doar in prepararea salatelor sau sa adaugi acest ulei la finalul mancarii gatite.

Apeleaza cu incredere la uleiul de nuca de cocos

Pentru a asigura un regim alimentar gustos si sanatos, te sfatuim sa apelezi la uleiul de cocos extravirgin nehidrogenat. Compozitia chimica a uleiului de nuca de cocos contine o substanta cunoscuta sub denumirea de acid lauric, care impreuna cu uleiul de oregano, are rolul de a combate unele bacterii si stafilococi prezenti in organism. Asadar acest tip de ulei este considerat un tratament naturist luand in considerare ca actioneaza ca un antibiotic, fara a avea si efecte negative asupra organismului.

Uleiuri recomandate pentru prajit

Desi prajitul nu este un mod de preparare recomandat de nutritionisti, daca totusi folosesti uleiul in acest scop, pentru a diminua efectele negative asupra organismului, te sfatuim sa prajesti doar cu ulei de palmier, rapita, nuci de macadamia, susan sau arahide.
Totusi, se considera ca cel mai bun ulei pentru prajit este cel de palmier deoarece compozitia sa chimica rezista la temperaturi foarte ridicate (230 °C versus 160 °C – uleiul de floarea soarelui). De asemenea, uleiul de palmier contine doi antioxidanti puternici: vitamina A si vitamina E.

Nu apela la uleiuri rafinate sau dublu rafinate

Studiile au demonstrat faptul ca uleiul rafinat si dublu rafinat dauneaza organismului deoarece in urma procesului de rafinare se elimina aproape complet cantitatea de fosfolipidele. Astfel, se reduce drastic cantitatea de vitamina E, se pierd toate vitaminele liposolubile si apar in compozitia chimica a uleiului grasimi trans ce cresc colesterolul.
Trebuie sa intelegi ca procesul de rafinare consta in tratarea uleiului cu o serie de substante daunatoare precum alcali, la temperaturi inalte (200-2500 °C). Astfel, uleiului ii sunt anulate propritatile benefice pentru organism, fiind transformat intr-un aliment pe care unii medici il considera chiar cancerigen pentru corp.

Nu reincalzi uleiul

In cazul in care ai utilizat uleiul pentu prajit, specialistii recomanda aruncarea acestuia si in nici un caz pastrarea si refolosirea cu alta ocazie. Se pare ca uleiul odata supus unor temperaturi ridicate isi pierde din proprietati si devine toxic pentru organism.

Uleiurile presate la rece, alegerea cea mai buna

Uleiul, daca este presat la rece si consumat in alimente neprocesate termic, poate sa aduca un aport nutritiv considerabil. Prin procedeul presarii la rece, cele mai importante benefici nutritive ale alimentului procesat sunt pastrate, iar datorita starii uleioase a alimentului nou obtinut, acesti nutrienti sunt mult mai usor absorbiti de catre organism.

Nu pastra uleiurile la caldura

Este important sa te asiguri mereu ca uleiul este pastrat intr-o incapere racoroasa si intunecata astfel incat sa nu fie supus razelor solare sau unei temperaturi ridicate care sa ii schimbe compozitia chimica. Citeste cu atentie indicatiile producatorului cu privire la modalitatea de pastrate a produsului achizitionat.

Acestea sunt cateva sfaturi oferite de specialisti cu privire la utilizarea uleiurilor in prepararea retetelor culinare. Este important sa tii cont de aceste recomandari pentru a fi sigura ca actionezi in favoarea sanatatii copilului tau. De asemenea, te sfatuim ca inainte de a achizitiona un produs sa verifici eticheta pentru a identifica modul de procesare si modul de pastrare.

Tu ce tip de ulei folosesti cel mai des?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie