Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

6 remedii naturiste pentru desfundarea nasului

Micutul tau are nasucul infundat si tu nu stii la ce tratament sa apelezi pentru a-i putea usura respiratia? Ei bine, majoritatea parintilor se confrunta cu aceasta problema, mai ales in sezonul rece, cand gripa si raceala sunt pretutindeni. In continuare, iti vom prezenta cateva remedii naturiste la care a putea apela pentru desfundarea nasucului.

Infundarea nasului este unul dintre simptomele gripei, care este o boala contagioasa si care poate afecta sanatatea copilului daca nu este tratata corespunzator. Totusi, exista si posibilitatea ca prichindelul sa prezinte acest simptom fara a avea boala, ci nasucul sa fie infundat din cauza unei alergii sau unei alte afectiuni minore.

Din ce in ce mai multi specialisti sustin faptul ca un tratament naturist este mai benefic pentru organism decat un tratament alopat, care poate afecta sanatatea copilului. De aceea te sfatuim ca inainte de a apela la medicamente, sa incerci sa utilizezi diverse plante care, datorita compozitiei lor chimice, pot contribui la desfundarea nasului copilului.

Pentru a putea actiona in mod adecvat este important sa identifici intai motivul pentru care nasucul copilului tau este infundat. In cazul in care cauza este gripa sau raceala, poti apela la urmatoarele remedii naturiste:

Malai

Aseaza pe aragaz o tabla pe care poti coace si pune putin malai. Odata incalzit acesta va scoate un anumit fum pe care este recomandat ca micutul sa il inhaleze pe nas pentru a-l desfunda. Totusi, este important sa fii atenta in cazul acestei proceduri pentru ca micutul sa nu atinga aragazul fierbinte.

Eucalipt

Pentru desfundarea nasucului, unii specialisti recomanda ca prichindelul sa stea deasupra unui vas fierbinte cu apa si eucalipt si sa inhaleze aburii respectivi timp de 2-3 minute.

Ceai de lamaie

Unul dintre cele mai apreciate remedii naturiste este chiar ceaiul care poate fi obtinut din lamaie, echinacee, ceapa sau lamaie. Specialistii considera ca datorita proprietatii lamailor, simptomele gripei pot fi ameliorate. Trebuie sa stii ca lamaia este considerata un superaliment datorita faptului ca include o cantitate ridicata de vitamina C, extrem de benefica pentru organism.

aspirator nazal haxe

Condimente sau alimente picante

Cu toate ca nu este chiar recomandata consumarea unor alimente condimentate, in acest caz poti incerca sa ii oferi copilasului tau sa inspire hrean, proprietatile terapeutice ale hreanului sunt recunoscute de cercetatori, sau usturoi maruntit sau chiar ghimbir care sa il ajute in procesul de respiratie.

Ulei de menta

Inhalarea uleiului de menta este considerat un remediu natural, cu ajutorul caruia copilul va putea sa respire mai usor si sa scape de senzatia neplacuta a unui nas infundat.

Ceapa

In cazul in care copilasul tau nu poate respira din cauza nasului infundat, iti recomandam sa zdrobesti o ceapa si sa ii dai micutului sa inhaleze mirosul intepator. Desi nu este foarte placut, s-a demonstrat faptul ca este foarte benefic pentru tratarea acestui simptom.

Indiferent de remediul natural la care ai decis sa apelezi, noi iti recomandam sa incerci un astfel de tratament inainte de a apela la un tratament alopat care ar putea dauna organismului prichindelului tau. Este adevarat ca unele alimente nu sunt pe placul copiilor datorita gustului sau mirosului intepator, insa ele sunt mult mai benefice pentru organism si pentru tratarea simptomelor unor boli.

Pentru situatii in care aceste remedii nu sunt suficiente si vrei sa fii sigura ca nasul bebelusului este desfundat, iti recomandam sa folosesti asipiratorul nazal Neno Sinus ce are trei trepte de reglare a puterii de aspiratie sau aspiratorul nazal electric de la Haxe ce are si melodii menite sa acopere zogomotul facut de dispozitiv si sa il linisteasca pe cel mic.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie