Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

6 pasi simpli pentru ca bebelusul sa doarma mai bine

Expertii pediatri si cei specializati in domeniul somnului sustin ca este foarte important ca si copilul sa aiba parte de numarul de ore de somn potrivit grupei sale de varsta. Insa asta nu este de ajuns. Somnul copilului trebuie sa fie si calitativ. Asadar, iti vom prezenta 6 metode prin care poti asigura un somn odihnitor copilului.

Medicul Harvey Karp explica in cartea sa - Cel mai fericit bebelus din bloc faptul ca „bebelusii se trezesc destul de des in primele 3 luni de viata, si este important sa avem asteptari realiste.” Chiar daca stii deja trucurile de baza, cum sunt detaliile legate de temperatura camerei sau gustarea de seara, noi venim in intampinarea nevoilor tale si cu alte sfaturi de multe ori ignorate. Sfaturi care s-au dovedit de-a lungul timpului foarte utile pentru mamici si copiii lor.

1. Stabileste o serie de scopuri-tinta mai mici

Uneori, tulburarile de somn ale copilului tau iti dau foarte multe batai de cap si ai impresia ca nu vei fi prea curand in stare sa le rezolvi. Un prim pas este sa stabilesti o serie de scopuri pe care sa le indeplinesti pe rand. Vei vedea ca totul se va dovedi mai usor de realizat - saptamana aceasta ne ocupam de rezistenta aratata la culcarea la anume ora, saptamana viitoare de frica de intuneric, apoi de cea referitoare la separare de parinti pe timpul noptii si asa mai departe.

2. Fa primul pas in rezolvarea problemei

De cele mai multe ori, cel mai greu e sa facem primul pas, mai ales daca ne confruntam cu o situatie delicata. Totusi, daca observi ca puiul tau are probleme legate de somn, fa primul pas in rezolvarea lor cat mai curand posibil. S-a demonstrat ca identificarea din timp a problemelor, contribuie in mare masura la tratarea acestora.

3. Instaureaza o rutina de culcare pentru copilul tau

Rutina de culcare este foarte importanta pentru un somn odihnitor. O rutina care include activitati placute il fac pe cel mic sa adoarma mai repede, tranzitia dintre treaz si somn fiind mai usoara. Predictibilitatea data de niste activitati cunoscute, care se repeta seara de seara ii dau copilului sentimentul de siguranta si comfort psihic. Incearca sa aveti o rutina de culcare simpla, bazata pe cateva activitati esentiale, care sa poata fi replicate si daca nu va aflati in casa proprie – baita, imbracarea pijamalelor, cititul unei povesti preferate sau un cantecel. Pregatirea pentru culcare nu trebuie sa dureze mai mult de 30 – 40 de minute/seara.

4. Foloseste lumina in avantajul tau

Ceasul intern al organismului este reglat de ciclul zi - noapte (lumina – intuneric). O data cu venirea serii si apropierea orei de culcare vrei sa ii induci copilului tau o stare propice pentru somn. Astfel, cu macar 1 ora inainte de culcare, foloseste lumina redusa. Poti utiliza o lampa cu aprindere graduala a luminii – cu 2 sau 3 trepte de lumina. In cazul in care copilului ii este frica sa doama pe intuneric, poti aprinde o lampa de veghe care sa ofere o lumina placuta si sa ii ofere un sentiment de siguranta.

5. Respira usor

Unul din cele mai simple, dar ignorate moduri de a il introduce pe cel mic in atmosfera propice pentru somn este sa iti incetinesti respiratia. Georgia Witkin, autoarea Ghidului de Supravietuire in Conditii de Stres pentru Femei spune ca e indicat „sa iti incetinesti respiratia. Aceasta trimite copilului tau semnalul de a fi calm”. Astfel, daca bebelusul tau se va simti relaxat si linistit, i se va induce o stare de somnolenta. Pentru a putea respira mai usor poti asculta muzica la casti. Orice muzica cu mai putin de 70 de batai pe minut este buna, incearca o balada si respira pe ritmul acesteia.

6. Foloseste masajul si aromaterapia pentru bebelusul tau

Institutul de Cercetare a Atingerii din cadrul Scolii de Medicina, Universitatea din Miami, a descoperit ca nou nascutii, dar si copiii de varste mai mari reactioneaza foarte bine la masaj si aromaterapie. Daca ii faci celui mic un masaj seara si folosesti un ulei potrivit pentru bebelusi, acesta va dormi mai bine si mai profund decat in serile cand nu apelezi la aceste tehnici. 15 minute/seara alocate pentru masaj si aromaterapie, folosind miscari blande si presiune moderata, precum si mirosuri relaxante ca cel de levantica pot face minuni pentru somnul puiului tau!

Asadar, acestea au fost principalele metode prin care poti asigura copilasului tau un somn linistit si odihnitor. Este important sa te asiguri ca cel mic are parte de o odihna adecvata, atat pe parcursul zilei, cat si pe parcursul noptii. In cazul in care te confrunti cu probleme de somn la copil, este indicat sa apelezi la medic.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie