Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

5 sfaturi pentru un tatic singur de fetita

Unii considera ca a fi barbat inseamna sa nu fi bland, tandru si afectos, insa aceasta teorie este complet gresita si poate fi contrazisa prin exemplul acelor tatici care reusesc sa isi creasca singuri fetita. Din pacate, a fi un parinte singur este mai dificil, insa trebuie sa te gandesti ca mica ta minune are nevoie de tine si de aceea nu te poti lasa batut. Totusi, doar bune intentii nu sunt de ajuns pentru a creste un copil si de aceea ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi de care ai putea tine cont atunci cand nu stii cum sa te comporti cu fetita ta.

In primul rand, chiar daca aveti genuri diferite, fetita este in primul rand copilul tau care are nevoie de afectiune si intelegere din partea ta. Cu toate ca pshilogii afirma ca orice copil are nevoie atat de o figura paterna, cat si de o figura materna pentru a se dezvolta psihic si fizic in conditii optime, suntem siguri ca tu vei putea recompensa lipsa mamei prin iubire.

5 sfaturi pentru un tatic singur de fetita

1. Nu iti fie teama

Multi tatici aflati in situatia ta au tendinta de a se indeparta de copil datorita fricii de a gresi sau de a actiona in mod incorect. Ei bine, trebuie sa stii ca o astfel de atitudine chiar va reusi sa ii dauneze fetitei tale. De aceea noi te sfatuim sa nu iti fie teama sa gresesti si sa relationezi cu cea mica inca din primii ani de viata.

In cazul in care puiul tau merge deja la scoala, nu te indeparta odata cu pierderea mamicii deoarece fetita ta va avea nevoie sa te simta alaturi. De asemenea, nu trebuie sa iti fie frica sa iti exprimi sentimentele fata de copilul tau indiferent de situatie. Acest fapt nu iti va scadea barbatia, ci din contra, va demonstra cat curaj poti avea sa cresti un copil singur.

2. Construieste o relatie bazata pe incredere

Daca inca din primii ani de viata a fetitei tale, tu vei reusi sa construiesti o relatie bazata pe incredere si iubire, vei putea observa cum toate etapele dificile din viata acesteia vor trece mai usor. Trebuie sa iei in considerare ca printesa ta va ajunge in perioada adolescentei, care din cauza dezechilibrelor hormonale, va putea avea schimbari de comportament.

Pentru a putea mentine o relatie de respect si incredere reciproca, te sfatuim sa comunici deschis cu aceasta si sa ii atragi atentia cu blandete ori de cate ori greseste. Daca vei actiona in acest mod inca din primii ani de viata, printesei tale ii va fi mai usor sa apeleze la tine atunci cand are o problema si va prefera sa iti asculte sfaturile decat sa apeleze la o persoana straina.

3. Implica-te in activitatile ei

Din punct de vede medical, este indicat ca mica ta minune sa desfasoare diverse activitati pentru a se dezvolta din punct de vedere fizic. De aceea noi iti recomandam sa o inscrii la diverse sporturi si sa o indemni sa aiba o viata activa si sanatoasa. Totusi, rolul tau nu se limiteaza doar la platirea unui anumit curs, ci ar trebui sa presupuna si participarea ta activa.

In acest sens este important sa incerci sa fii prezent ori de cate ori fetita ta are o prezentare (balet) sau un meci (handbal, baschet etc). Pentru ea prezenta ta este mai importanta decat castigarea meciului in sine si de aceea ar trebui sa lasi orice alta activitate atunci cand ea are nevoie de tine. De asemenea, fetita ta va trebui sa simta ca o sprijini in ceea ce face si de aceea este indicat sa ii demonstrezi acest lucru prin participarea la evenimentele importante, prin simple intrebari etc.

4. Intelege ca e fetita

Unii barbati sunt mai seriosi sau mai duri si de aceea le este foarte greu sa inteleaga faptul ca micuta lor prefera roz si nu gri sau ca este mai sensibila.Totusi, tu trebuie sa constientizezi faptul ca nu este corect sa ii insufli fetitei gusturile tale, ci ar trebui sa o lasi sa se dezvolte asa cum isi doreste ea. Este important sa inveti sa ii respecti personalitatea, preferintele si dorintele deoarece, in caz contrar ea va putea sa se indeparteze de tine.

Este adevarat ca sunteti diferiti atat din punct de vedere al varstei, cat si din punct de vedere al genului, insa va leaga un aspect deosebit si unic si anume relatia parinte-copil. Tu trebuie sa ii arati printesei tale ca o iubesti si ca ii respecti intimitatea si gusturile, chiar daca sunt diferite de ale tale. In acest mod fetita ta va putea sa isi formeze propria personalitate, fara a se ascunde de tine.

5. Ai grija la propriul comportament

Prima modalitatea de invatare a copilului este imitarea si de aceea trebuie sa fii foarte atent la modul in care te comporti. Fetita ta va avea tendinta sa iti urmareasca atent gesturile, urmand apoi sa le adopte in mod involuntar. Asadar, daca esti mai dezorganizat sau esti obisnuit sa desfasori anumite activitati pe care mica ta minune nu ar trebui sa le invete (fumat, mancat in fata televizorului etc), te sfatuim sa renunti la ele si sa te gandesti ca in acest mod se va putea comporta si fetita ta.

Conform unor studii, fetele crescute de tatici singuri au tendinta de a avea un comportament mai barbatos, fapt ce se poate observa atat in gesturi cat si in vestiamnetatie. Totusi, trebuie sa nu uiti ca mica ta minune este o fetita, care, pe viitor, va trebui sa se comporte in mod adecvat in societate.

Intr-adevar a fi un tatic singur al unei fetite poate fi o adevarata provocare, insa noi te sfatuim sa te gandesti ca esti binecuvantat cu un ingeras pe care va trebui sa il cresti si sa il iubesti.

Cel mai important lucru este sa nu uiti ca fetita ta va avea nevoie in primul rand de tine si nu de un confort financiar si de aceea noi te sfatuim sa ii acorzi cel putin o ora pe zi, timp in care ea va putea sa iti impartaseasca emotiile sale. A fi parinte presupune si etape mai dificile, mai ales la adolescenta, insa presupune si momente unice, pline de emotii si dragoste.

Tu ce probleme ai intampinat in cresterea fetitei tale?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie