Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 tehnici pentru tratarea regresului scolar

Regresul scolar este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta parintii din ziua de azi, motiv pentru care nu ar trebui sa te ingrijorezi deoarece cu rabdare si abordand aceasta situatie dificila in mod corect, copilul tau ar putea sa obtina din nou performante scolare. In continuare, iti vom prezenta 4 modalitati prin care poti trata regresul scolar.

Identificarea din timp a cauzelor regresului scolar

Odata ce ai identificat cauzele care au determinat o astfel de situatie, te sfatuim sa incerci sa le elimini sau sa le diminuezi pe cat de mult posibil. Asadar, daca ai obervat ca grupul din care face parte adolescentul tau il influenteaza in mod negativ, te sfatuim sa incerci sa il indepartezi de acesta. Totusi este posibil sa te confrunti cu anumite dificultati deoarece in aceasta etapa a vietii sale, copilul va avea tendinta de a se indeparta de parinti si de a se apropia mai mult de grupul de prieteni.

De asemenea, este important sa fii atent/a la modul in care ii vei propune copilului sa se indeparteze grupul social din care face parte. Asadar, incearca sa ii oferi parerea ta ca o sugestie si nu ca pe o impunere pe care in mod obligatoriu trebuie sa o respecte. Adolescentul isi va dezvolta propria personalitate si va dori sa i se ofere libertatea de a decide singur.

Comunicarea parinte-adolescent

Comunicarea este una dintre metodele prin care ai putea sa il ajuti pe copilul tau sa infrunte problemele aparute in aceasta perioada. Trebuie sa iei in considerare ca acesta trece prin schimbari fizice si psihice care ar putea sa il afecteze din punct de vedere emotional, astfel incat el nu va putea face fata cerintelor educationale.

Este posibil ca din cauza dereglarilor hormonale el sa nu poata sa se concentreze la ore. De aceea noi iti recomandam sa mentii o comunicare deschisa si continua cu adolescentul, astfel incat acesta sa simta sprijinul familiei. Daca vei reusi ca si copilul tau sa aiba incredere in tine si sa iti impartaseasca temerile si emotiile cu care se confrunta in aceasta perioada, este posibil sa reusesti sa identifici mai usor motivul esecului scolar.

Comunicarea parinte-profesor

Nu trebuie sa neglijezi nici comunicarea cu profesorii. Cadrele didactice au un rol important in formarea intelectuala si educativa a copilului si de aceea, in cazul in care ai observat ca adolescentul tau nu mai are performante scolare, ar trebui sa apelezi la acestia, cerandu-le sfatul. Este posibil ca profesorii cu care intra in contact copilul tau sa cunoasca adevaratul motiv pentru aparitia regresului scolar.

Ajutor specializat

Este posibil ca adolescentul tau sa nu reuseasca sa faca fata cerintelor scolare, din punct de vedere intelectual, motiv pentru care ai putea apela la un ajutor specializat. Conform studiilor, majoritatea elevilor apeleaza la meditatii atunci cand au dificultati in ceea ce priveste o anumita materie.

Este posibil ca din cauza unor astfel de dificultati, copilul tau sa se simta dezamagit si frustrat, renuntand in cele din urma la procesul de invatare. De aceea noi iti recomandam sa discuti cu adolescentul tau si sa ii propui sa apelati la un ajutor specializat care sa il indrume si sa il ajute sa obtina din nou performante scolare.

In cazul in care problema regresului scolar este legata de comportament, te sfatuim sa apelati la un psiholog care sa discute si sa il ajute pe adolescent sa isi exteriorizeze temerile si emotiile negative. Este posibil ca regresul scolar sa fie cauzat de o problema psihica, care sa blocheze procesul de invatare a adolescentului.

Tu cum l-ai ajutat pe copilul tau sa faca fata regresului scolar?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie