Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 simptome care pot indica o sarcina

Exista mai multe semne care pot prevesti venirea micutului sau micutei tale. Incetarea menstruatiei nu este singurul simptom care ar putea sa iti indice faptul ca in burtica ta creste o noua viata, motiv pentru care multe femei nu constientizeaza faptul ca asteapta un copilas decat dupa primele 2 luni de sarcina. Pentru a putea stii din timp ca esti insarcinata, iti vom prezenta principalele simptome ale sarcinii.

4 simptome care pot indica o sarcina:

1. Intreruperea menstruatiei

Intreruperea menstruatiei poate fi primul semn ca urmeaza sa aduci pe lume un coplias. Exista totusi alte motive precum stresul, tensiunea, oboseala, dereglarile hormonale, care ar putea sa determine intarzierea menstruatiei. Exista de asemenea, femei care desi insarcinate, au avut mici scurgeri vaginale, asemanatoare cu menstruatia, in primele 3-4 luni. De aceea, in cazul in care suspectezi ca ai putea fi insarcinata iti recomandam sa iti faci un test de sarcina sau sa te programezi la un consult ginecologic.

2. Greata si varsaturile

Multe mamici observa la televizor filme in care femeia realizeaza ca este insarcinata prin faptul ca are greturi. Ei bine da, acesta este unul dintre simptomele care ar putea sa iti indice faptul ca astepti un copilas. Greturile sunt cauzate de modificarile hormonale si apar deobicei dimineata, in saptamanile 2-8 de sarcina, insa trebuie sa stii ca sunt si femei mai norocoase care nu prezinta un astfel de simptom pe toata perioada sarcinii.
Defapt greturile si varsaturile sunt considerate a fi benefice deoarece ele indica faptul ca sarcina se dezvolta normal, luand in considerare ca ele apar datorita nivelului ridicat ale hormonului beta-HCG.

Sfaturi:

  • s-a demonstrat ca prin consumul anumitor alimente precum biscuiti, bomboane cu lamaie, mici cornulete ai putea reduce starea de greata
  • unii medici recomanda sa mananci cateva mese usoare si dese pe parcursul zilei
  • se recomanda sa iei o gustare usoara inainte de culcare. Incearca sa eviti condimentele, prajelile si alimentele grase
  • evita locurile cu temperatura ridicata pentru ca pot declansa starea de voma.

3. Pofte alimentare

Ideea conform careia o viitoare mamica are pofte este extrem de cunoscuta. In unele cazuri femeile profita de acest lucru pentru a-l ruga pe partenerul lor sa le cumpere anumite alimente, insa din punct de vedere medical faptul ca o gravida are pofte este justificat.
Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca in perioada sarcinii apetitul este mai cresct, de aceea chiar daca inainte de a ramane insarcinata nu erai o pofticioasa, este posibil ca acum sa iti doresti diferite alimente, la diferite ore ale zilei. Trebuie sa stii totusi ca exista si alte explicatii medicale privind pofta alimentara precum: lipsa din organism a anumitor vitamine, probleme de sanatate, stresul, etc.

Sfaturi:

  • incearca sa ii explici partenerului tau ceea ce simti
  • mananca alimentele de care iti este pofta, doar in cazul in care acestea nu vor dauna organismului tau.
  • incearca sa combini tipul de alimente consumate, astfel incat, pe perioada sarcinii, sa ii oferi copilului tau toti nutrientii necesari

4. Marirea si cresterea sensibilitatii sanilor

Unul dintre simptomele sarcinii este legat de zona sanilor. Aceasta sufera modificari datorita schimbarilor hormonale petrecute in corpul mamicii. Astfel ca zona din jurul mamelonului poate deveni mai inchisa la culoare. Deobicei cresterea si sensibilitatea sanilor apare incepand cu prima saptamana, insa in general ea persista pe tot parcursul celor 9 luni. Acest fenomen este normal daca te gandesti ca si corpul tau se pregateste pentru venirea micutului, sanii marindu-se si pregatindu-se pentru alaptat.

Sfaturi:

  • cumpara-ti un sutien care sa iti ofere confort. Este recomandat ca acesta sa nu fie dintr-un material sintetic
  • in cazul in care observi nereguli privind culoarea sanilor, contacteaza-ti medicul
  • in cazul in care ai dureri constante in aceasta zona se recomanda sa iti faci o programare la doctor

Asadar, precum ai putut observa, acestea sunt principalele simptome care ar putea sa iti indice faptul ca urmeaza sa devii mamica. Este important sa fii atenta la aceste simptome pentru a putea fi sigura ca sarcina se dezvolta in mod adecvat. De asemenea, este necesar sa iti mentionam faptul ca nu in mod obligatoriu trebuie sa prezinti aceste simptome deoarece fiecare organism reactioneaza in mod diferit.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie