Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Simptome mai putin cunoscute care pot anunta o sarcina

Chiar daca o sarcina nu este tocmai primul lucru la care te gandesti cand ai unul dintre urmatoarele simptome, este indicat sa iei in considerare ca urmeaza sa aduci pe lume un copilas. Asadar, in continuare, iti vom prezenta cateva dintre simptomele mai putin obisnuite ale sarcinii.

Simptome mai putin cunoscute care pot anunta o sarcina

Dureri de spate

Durerile de spate sau ale coloanei vertebrale pot fi un simptom al faptului ca esti insarcinata. Unele femei sufera de dureri de spate pe tot parcursul sarcinii, insa acest lucru nu este o regula.

Sfaturi:

  • incearca sa iti schimbi pozitiile
  • masajul si acupunctura ar putea fi utile ca metode naturale de diminuare a durerii
  • baile calde pot sa te ajute sa te relaxezi si sa iti diminuezi durerile de spate
  • in cazul in care intensitatea durerilor creste recomandat este sa iti faci o programare la medic

Oboseala

In cazul in care observi ca esti mai obosita decat deobicei, ca ti se face adesea somn sau brusc te simti epuizata este posibil sa fii insarcinata. Aceste simptome sunt raspunsurile corpului la cresterea valorilor hormonale din organism. Deobicei aceasta stare de oboseala persista in primul trimestru de sarcina, insa in cazul unor femei, aceasta stare persisita pana la al treilea trimestru de sarcina. Trebuie totusi sa te astepti la epuizare si oboseala deoarece, din moment ce esti insarcinata, corpul tau nu va mai lucra doar pentru a-ti asigura tie conditiile necesare, ci va lucra si pentru a-i asigura copilului tau toti nutrientii si oxigenul necesar.

Urinare frecventa

Desi nu este cel mai placut simptom, unele femei se confrunta cu urinarea frecventa, chiar in primele saptamani de sarcina. Acest lucru poate sa fie explicat prin faptul ca odata cu sarcina, corpul tau isi mareste cantitatea de sange si cantitatea de alte lichide suplimentare ce vor fi filtrate de rinichii tai, ajungand apoi in vezica urinara. Din aceasta cauza este foarte posibil sa fie necesar sa mergi mai frecvent la baie. Cu cat sarcina va avansa, cu atat va creste si presiunea exercitata de uterul asupra vezicii urinare.

Sfaturi:

  • nu trebuie sa te simti jenata de acest lucru. Majoritatea femeilor trec prin aceleasi simptome ca si tine, pe parcursul sarcinii
  • in cazul in care simti usturimi in momentul urinarii este recomandat sa iti faci o programe la medic

 

Sangerari sau alte scurgeri vaginale

In timpul ovulatiei, mucusul cervical creste cantitativ, iar consistenta acestuia va fi asemanatoare cu cea a albusului de ou.
In cazul in care esti insarcinata cantitatea estrogenului va creste, dar si cantitatea altor hormoni, ceea ce poate determina diferite scurgeri uterine. Unele femei au observat, in primele saptamani de sarcina, o scurgere vaginala de culoare galbuie, cremoasa. In alte cazuri (destul de rare ) pot aparea cantitati mici de scurgeri rosiatice cu usoare crampe abdominale (20-25% dintre femei).
O alta explicatie a acestui simptom este dat de faptul ca cervixul sufera o serie de modificari fiziologice cu rolul de a secreta mucusul care va proteja bebelusul pe perioada sarcinii.
Unele femei prezinta ca simptom al sarcinii spottingul (prezenta unor mici picaturi de sange). Acesta poate fi considerat semnul implantarii sarcinii.

Sfaturi:

  • in cazul in care ti s-a cofirmat ca esti insarcinata si ai scurgeri abundente este recomandat sa consulti medicul ginecologic

  • in cazul in care aceste mici scurgeri vaginale nu se opresc dupa primele 2 luni de sarcina, este recomandat sa te programezi la un consult ginecologic

  • poarta un absorbant in aceasta prima perioada a sarcinii deoarece scurgerile vaginale sunt spontane si neregulate

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie