Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 sfaturi pentru un tatic singur

Stim ca poate fi uneori coplesitor si solicitant din punct de vedere psihic sa iti cresti singur un copil, insa trebuie sa te gandesti ca mica ta minune se bazeaza pe tine si tu esti destul de puternic pentru a face fata acestei situatii si singur. Pentru ca te intelegem si vrem sa te ajutam, iti vom oferi cateva sfaturi de care ai putea tine cont in ceea ce priveste cresterea si educarea copilului.

In primul rand trebuie sa constientizezi faptul ca micutul tau va trece prin diverse transformari fizice si emotionale pe parcursul copilariei, motiv pentru care trebuie sa te pregatesti sa ii acorzi sprijinul de care are nevoie in orice etapa a vietii.

De asemenea, vei putea intampina si probleme pe care va trebui sa le solutionezi impreuna cu mica ta minune, insa nu trebuie sa te simti coplesit, ci din contra sa te gandesti ca ai fost binecuvantat cu un copil cu care poti construi o relatie bazata pe incredere si iubire.

Inarmeaza-te cu rabdare

Este posibil ca in primii ani de viata a bebelusului, sa te confrunti cu sesiuni interminabile de plans care se pot manifesta atat in timpul noptii, cat si pe timpul zilei. Pentru a face fata acestor situatii este important sa ai rabdare si sa actionezi cu blandete. Desi unii considera ca un barbat nu poate sa fie bland si tandru, noi stim ca rolul de tatic te poate determina sa iti demonstrezi dragostea prin diverse gesturi.

In cazul in care simti uneori ca situatia te depaseste si ca nu ai rabdare sa il tratezi pe micutul sau micuta ta in mod corespunzator, te sfatuim sa il privesti  si sa constientizezi ca tu esti persoana cea mai importanta pentru copil si ca reprezinti un exemplu.

Daca copilul tau va observa de mai multe ori ca iti pierzi rabdarea, fie ii va fi teama de tine, fie se va indeparta incet incet, pierzandu-si increderea in tine. De aceea noi iti recomandam sa iti mentii calmul, indiferent de ce nazbatie a facut cel mic. Va veni perioada in care copilasul tau se va confrunta cu dezechilibrele hormonale din adolescenta, perioada in care va trebui sa ai multa intelegere si rabdare.

Nu iti fie rusine sa ii arati dragostea

Afectiunea are un rol foarte important in ceea ce priveste dezvoltarea emotionala a copilului. De aceea nu iti fie teama sa il mangai, sa il saruti pe crestet sau sa ii spui ori de cate ori ai ocazia ca il iubesti. Demonstrandu-i iubire, vei putea recompensa, intr-o oarecare masura, absenta mamicii si vei putea construi o relatie parinte-copil bazata pe dragoste si incredere.

Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca un aspect esential pentru dezvoltarea celui mic il reprezinta atingerea fizica intre el si mama. Ei bine, in lipsa ei, tu va trebui sa o inlocuiesti si sa ii oferi micutului aceasta apropiere fizica de care are nevoie.

Seara, inainte de culcare, il poti tine in brate pana adoarme, mai tarziu il poti imbratisa dimineata cand merge la scoala etc. important este sa ii arati copilului ca il iubesti si prin intermediul unei comunicari verbale, cat si prin comunicarea nonverbala.

Cere ajutor

In cazul in care nu stii cum sa te descurci in unele situatii, nu trebuie sa te temi sa apelezi la terte persoane. In cazul in care ai o fetita, care incepe sa treaca prin primele transformari fizice, ai putea sa rogi o persoana apropiata de gen feminin sa discute si sa o pregateasca.

Totusi, trebuie sa stii ca unii tatici reusesc sa construiasca o asa relatie cu fetita lor astfel incat pot deschide orice subiect cu incredere, inclusiv cel cu privire la menstruatie. Trebuie sa te gandesti ca fetita ta nu trebuie sa afle informatii din surse gresite si de aceea noi iti recomandam, daca nu poti aborda un astfel de subiect, sa apelezi la o alta persoana de incredere care sa o pregateasca si sfatuiasca cu privire la evenimentele care urmeaza.

Participa la evenimentele importante ale copilului

Din pacate, unii parinti care isi cresc singuri copilul, au tendinta de a se refugia in munca si sa uite ca prezenta lor fizica este mai importanta decat confortul financiar. De aceea noi te sfatuim sa aloci cel putin o ora pe zi copilasului tau si incerci sa fii mereu prezent la evenimentele importante pentru acesta.

Trebuie sa intelegi faptul ca tu esti cea mai importanta persoana pentru puiul tau si de aceea el va avea nevoie de tine si de sfaturile tale, mai mult decat de un calculator nou sau un telefon mobil.

A fi un tata singur este deseori dificil, insa important e sa intelegi ca micutul sau micuta ta are nevoie de tine si de aceea trebuie sa ai rabdare si sa incerci sa ii oferi puiului tau tot sprijinul moral de care are nevoie. In cazul in care simti ca nu te descurci singur in anumite situatii, te sfatuim sa apelezi la un psiholog sau sa participi la cursuri de parenting care sa te indrume si sa te invete cum ar trebui sa te comporti in mod adecvat cu copilul tau.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie