Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 Reguli de alimentatie in cazul postului

Atat din punct de vedere religios, cat si din punct de vedere medical, postul este recomandat pentru persoanele care nu au probleme de sanatate si sunt apte pentru aceste schimbari alimentare. Pentru a putea tine post in mod corect, iti vom prezenta in continuare 4 reguli oferite de nutritionisti si medici cu privire la alimentatie.

Inainte de toate, trebuie sa intelegi faptul ca postul actioneaza asupra trupului, dar si asupra sufletului. Pentru a tine un post cat mai corect, este necesar sa constientizezi faptul ca in aceasta perioada se elimina toxinele care s-au acumulat de-a lungul timpului in corpul tau si care actioneaza in mod negativ asupra organismului. Din pacate, un procent ridicat al populatiei consuma o serie de produse nesanatoase, care afecteaza grav sanatatea fizica si psihica.

Postul are conotatii religioase, dar care totodata este recomandat si de catre medici datorita efectelor sale benefice asupra organismului. Acesta presupune eliminarea pentru o anumita perioada, a produselor de provenienta animala (carne, lapte si oua), fapt ce contribuie la detoxifierea trupului. Totusi, postul poate dauna sanatatii, daca nu sunt respectate cateva reguli precise, pe care am decis sa ti le prezentam.

Regula celor 3 mese pe zi

In cazul in care nu tii un post negru (ce presupune sa nu consumi nimic o zi intreaga) sau un post asupru/uscat (care presupune consumarea unor alimente uscate doar spre seara), este important sa respecti regula celor 3 mese pe zi. In urma cercetarilor medicale, s-a demostrat faptul ca organismul functioneaza in condiii optime in cazul in care individul are parte de un mic dejun hranitor si consistent, un pranz sanatos si o cina usoara.

Fiecare dintre aceste 3 mese are rolul sau si contribuie la mentinerea sanatatii. Din aceasta cauza te sfatuim ca si in timpul postului sa nu neglijezi aceasta regula si sa te asiguri ca ai parte de o masa dimineata, la pranz si seara (inainte de ora 18.00). Luand in considerare ca regimul tau alimentar din timpul postului nu presupune alimente de origine animala, poti sa consumi si mici gustari intre mese, pentru a mentine o stare de bine.

Concentratie suficienta de nutrienti

Precum am afirmat si anterior, in timpul postului nu poti consuma carne, lactate sau oua, motiv pentru care este indicat sa introduci in regimul tau alimentar produse care reprezinta o concentratie ridicata de vitamine si minerale. O alimentatie din timpul postului este asemanatoare cu cea a veganilor care nu consuma niciodata produse de origine animala si care isi procura aportul zilnic de nutrienti din diverse legume, cereale, nuci si seminte.

In cazul in care nu ii vei oferi organismului tau cantitatea necesara de vitamine si minerale, acesta nu va putea functiona in conditii optime, iar tu te vei simti obosita si molesita. Persoanele care nu introduc alimente sanatoase in timpul postului au tendinta de a suferi diverse stari si afectiuni precum stare de lesin, ameteala, stare de greata, somnolenta etc. Din aceasta cauza te sfatuim sa incerci sa ai parte de o alimentatie cat mai diversificata in timpul postului, fara a incalca insa aceasta regula.

Hidratarea

Un aspect extrem de important, dar pe care din pacate il neglijam deseori este hidratarea. Cercetatorii au demonstrat faptul ca prin intermediul apei, organismul poate sa elimine toxinele si sa mentina sanatatea organelor interne. De asemenea, apa este considerata un tratament natural pentru diverse boli si de aceea ea ar trebui sa fie consumata intr-o cantitate de cel putin 2 L pe zi.

In timpul postului, organismul tau va fi derutat datorita schimbarilor alimentare si de aceea este foarte important sa ii asiguri necesarul de apa pe zi. In acest caz trebuie sa mentionam ca ne referim strict la apa si nu la sucuri obtinute din comert, care contin o serie de chimicale.

Alimente neprocesate chimic

O greseala pe care o comit majoritatea persoanelor este alegerea alimentelor procesate chimic in timpul postului. Luand in considerare ca produsele de provenienta animala au fost eliminate, multe persoane apeleaza la acele alimente din comert, care sunt de post, dar care sunt procesate chimic. Din pacate, foarte multe produse contin substante care dauneaza sanatatii si de aceea ele nu ar trebui sa fie incluse in regimul nostru alimentar.

Noi te sfatuim sa incerci sa consumi in perioada postului produse sanatoase precum legume, cereale, seminte, verdeturi, nuci sau alte alimente hranitoare dar care nu contin substante nocive.

Asadar, acestea sunt cele 4 reguli pe care noi te sfatuim sa le urmezi in timpul postului deoarece acestea te vor ajuta sa elimini toxinele in mod sanatos, fara a-ti pune in pericol sanatatea. Din nefericire, multe persoane se confrunta cu probleme de sanatate in timpul postului din cauza faptului ca nu respecta aceste reguli. De aceea este recomandat sa urmezi aceasta purificare trupeasca si sufleteasca, fara a uita sa respecti regulile anterior mentionate.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie