Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

3 efecte miraculoase ale propolisului

Propolisul este unul dintre cele mai apreciate si utilizate remedii naturiste din intreaga lume, motiv pentru care ne-am gandit sa iti prezentam beneficiile acestuia asupra organismului. Produs de albine, propolisul actioneaza ca un medicament natural, avand multiple efecte antiinflamatoare, antiinfectioase si vindecatoare asupra corpului. Asadar, iti vom prezenta beneficiile propolisului si motivele pentru care ar trebui inclus in regimul alimentar al copilului.

Intareste sistemul imunitar

Datorita proprietatilor antimicrobiene, antioxidantilor si a complexului de vitamine (B, E si C), propolisul contribuie la dezvoltarea si intarirea sistemului imunitar al copilului. Datorita faptului ca dispune de o compozitie chimica atat de bogata, medicii recomanda administrarea,  in fiecare zi,  a unei lungurite cu propolis copilului. 

Are efect antibacterian

Copilasii in aceasta perioada au obiceiul de a introduce in gurita fel si fel de obiecte care au o serie de bacterii ce pot afecta grav sanatatea. Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca propolisul are capacitatea de a lupta impotriva infectiilor si a bacteriilor, protejand organismul de efectele negative ale acestora.

Actioneaza ca un antiinflamator

Propolisul poate fi utilizat si ca agent antiinflamator, cunoscut fiind sub forma de lotiune sau crema, dar de asemenea, el poate fi utilizat si in forma sa naturala. Asadar, daca micutul tau are anumite rani (interne sau externe) poti sa ii administrezi propolis in fiecare zi pentru a-i vindeca rana. Acest produs a fost utilizat de popoare vechi ca un medicament natural, extrem de benefic organismului.

Boli care pot fi ameliorate cu propolis:

Datorita faptului ca dispune de o compozitie chimica bogata in vitamine si minerale, propolisul este considerat un tratament natural pentru diverse boli precum: boli de inima, artrita, boala inflamatorie intestinala, guturaiul, boala inflamatorie pelvina, raceala de sezon, rosu in gat, cancer (conform unor specialisti), bronsita, gastrita, ulcer, eczeme, tensiunea arteriala etc.

Trebuie mentionat faptul ca bolile sau afectiunile enumerate anterior pot fi doar ameliorate sau tratate partial cu ajutorul propolisului, motiv pentru care noi iti recomandam sa apelezi intai la un medic care sa ii prescrie copilului tratamentul adecvat.

Cand pot introduce propolis in alimentatia bebelusului

Cu toate ca diversificarea alimentatiei incepe cu varsta de 6 luni, in ceea ce priveste consumul de propolis, trebuie sa astepti ca micutul sa implineasca un an. Introducerea acestui aliment inainte de aceasta varsta ar putea sa determine diverse probleme digestive la copil. De asemenea, te sfatuim ca atunci cand introduci propolisul sa respecti regula celor 4 zile pentru a vedea cum reactioneaza organismul micutului.

Trebuie sa stii ca propolisul nu il va ajuta doar pe copilas, ci poate fi util si pentru tine. Propolisul poate fi utilizat si pentru infrumusetare, asadar poti sa achizitionezi produse cosmetice care au in continut propolis pentru a imbunatati aspectul pielii si pentru a te simti confortabil in propriul corp, chiar si dupa nastere.

Este adevarat ca dupa 9 luni de sarcina corpul se modifica, pot aparea vergeturi, celulita sau alte afectiuni ale pielii care sa te determine sa te simti neatragatoare. Dar tu trebuie sa stii ca fiecare mamica in parte are o anumita stralucire care poate fi evidentiata cu un regim alimentar sanatos si cu produse cosmetice bio care sa contina substante precum propolisul.

Precum ai putut observa, propolisul ofera o serie de beneficii organismului, motiv pentru care este rcomandat sa fie folosit atat pentru uz intern (afectiuni ale organismului), cat si pentru uz extern (afectiuni ale pielii, rani, etc).

Trebuie sa stii sa propolisul poate determina o reactie alergica la unele persoane, motiv pentru care iti recomandam sa respecti regula celor 4 zile atunci cand introduci acest aliment nou in regimul alimentar al copilasului. In cazul in care observi simptomele alergiei, este indicat sa apelezi la medic pentru un test alergologic.

Tu folosesti propolis pentru sanatatea copilului tau?

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie