Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

3 greseli de evitat atunci cand incepi diversificarea

3 greseli de evitat atunci cand incepi diversificarea:

1. Renuntarea la lapte

Trebuie sa stii ca diversificarea alimentatiei nu trebuie inteleasa prin oprirea alaptarii, ci din contra este necesar sa continui sa il hranesti pe copilas cu lapte matern pentru a-i asigura cantitatea zilnica de nutrienti. Conform studiilor medicale, laptele matern este cel mai sanatos si nutritiv lichid, motiv pentru care se recomanda alaptarea copilului pana si la varsta de 2 ani. Asadar, incepe sa introduci diverse legume si fructe, insa continua alaptarea fara nici o problema.

2. Introducerea prematura a semintelor sau nucilor

Desi dispun de o compozitie chimica extrem de bogata in nutrienti, semintele si nucile nu trebuie sa fie introduse in prima etapa a diversificarii alimentatiei deoarece exista posibilitatea declansarii unei reactii alergice.

De asemenea, aceste produse pot fi prea greu de digerat pentru stomacelul copilasului, motiv pentru care se recomanda inceperea diversificatiei cu legume, iar apoi cu fructe.

Pentru a te putea asigura ca bebelusul nu are o reactie alergica, te sfatuim sa acorzi o atentie deosebita urmatoarelor produse: capsuni, pufuleti, seminte, ciocolata, branza, rosii, oua si nuci. 

3. Introducerea unui aliment nou seara

Legandu-ne tot de subiectul anterior prezentat, alergia, este important sa introduci un nou aliment dimineata pentru a avea la dispozitie intreaga zi pentru a observa modul in care reactioneaza bebelusul. In cazul in care ii vei oferi copilului un nou produs seara, el va putea face o reactie alergica pe care sa nu o sesizezi decat dimineata, ceea ce ar pune in pericol sanatatea celui mic.

Chiar daca ai inceput diversificarea alimentatiei noi te sfatuim sa nu te opresti din alaptat deoarece laptele matern este cel mai sanatos Trebuie sa ai incredere in instinctul tau matern si sa intelegi ca hranindu-l pe copil si la san, vei contribui la intarirea sistemului sau imunitar.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie