Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

4 greseli privind diversificarea alimentatiei la bebelusi

Fiecare mamica asteapta cu emotie momentul diversificarii alimentatiei la bebelusi, fiind considerata o etapa in dezvoltarea acestuia. In urma consultarii sfaturilor medicilor si specialisilor din diverse clinici din intreaga lume, am redactat o lista cu principalele greseli pe care le comit parintii in aceasta situatie. Pentru a le putea evita si pentru a te putea asigura ca procedezi corect, iti vom prezenta principalele 4 greseli privind procesul de diversificare a alimentatiei bebelusilor.

Principalele greseli in procesul de diversificare:

1. Inceperea diversificarii inainte de 6 luni

Unii parinti considera ca laptele matern nu mai este suficient pentru hranirea bebelusului si hotarasc sa inceapa diversificarea alimentatiei inainte de varsta de 6 luni. Specialistii de la The World Health Organization (WHO) considera o astfel de decizie gresita deoarece la varsta de sub 6 luni, sistemul digestiv al bebelusului nu este pregatit pentru digerarea diverselor alimente.

Trebuie sa intelegi ca laptele matern contine toti nutrientii necesari pentru a intari sistemul imunitar al bebelusului si de a-i asigura buna functionalitate a organismului. In urma diverselor cercetari medicale, in mai 2001 s-a adoptat o decizie de catre World Health Assembly, prin care se recomanda tuturor mamicilor sa nu inceapa diversificarea alimentatiei inainte de 6 luni (decat in cazuri exceptionale).

Nu iti fie teama ca doar prin alaptare copilasul tau nu va lua in greutate si nu se va dezvolta in mod corespunzator. Ai incredere in corpul tau si hraneste-l exclusiv cu lapte matern pana la varsta de 6 luni.

2. Introducerea fructelor inainte de legume

Medicii recomanda ca legumele sa fie primele alimente introduse in regimul bebelusului deoarece sunt usor de digerat si reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale. Si fructele pot fi introduse in aceasta prima etapa de diversificare, insa nu inaintea legumelor. Trebuie sa intelegi faptul ca fructele au un gust dulce, cu care copilasul se poate obisnui. Astfel, este mai indicat ca primele gusturi cu care sa se obisnuiasca papilele sale gustative sa fie cele ale legumelor. Odata ce acesta a fost hranit cu diverse legume, poti incepe sa introduci pe rand cate un fruct sanatos.

3. Nerespectarea regulei de 4 zile

Pentru a fi sigura ca organismul copilului tau tolereaza un anumit aliment este indicat sa respecti regula celor 4 zile. Aceasta presupune ca dupa introducerea unui produs in regimul alimentar al copilullui sa astepti 4 zile pana sa introduci un nou aliment. Trebuie sa iei in considerare ca la aceasta varsta, identificarea simptomelor unei alergii este foarte importanta, motiv pentru care se recomanda sa introduci noul aliment dimineata pentru a putea observa modul in care se comporta bebelusul.

Daca alimentul nu a provocat nici o reactie, in urmatoarele 3 zile continua sa ii dai alimentul respectiv in cantitati putin mai mari. Doar dupa cea de a patra 4 zi, in care ai verificat cu siguranta ca organismul micutului tolereaza compozitia chimica a alimentului, poti sa introduci un alt produs.

4. Fortarea copilului

O alta greseala des comisa de parinti este fortarea copilului sa consume un anumit aliment. Trebuie sa intelegi ca fiecare bebelus are proprile gusturi, motiv pentru care este foarte posibil ca un produs sa nu ii fie pe plac si sa il respinga. Nu insista, ci continua diversificarea alimentatiei cu o alta leguma sau cu un fruct sanatos. Dupa o perioada de timp mai poti incerca sa introduci produsul initial respins de catre bebelus.

Procesul de diversificare a alimentatiei la bebelusi presupune multa rabdare si tact din partea ta, motiv pentru care te sfatuim sa tii cont de recomandarile aneterior prezentate si sa nu comiti aceste greseli care pot afecta sanatatea micutului.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie