Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

19 factori care pot determina complicatii in sarcina

Pe parcursul celor 9 luni de sarcina este important sa ai grija de tine pentru a te asigura ca dezvoltarea fatului decurge in conditii optime. Din pacate, unele femei se confrunta cu probleme in timpul sarcinii, insa nu inteleg de ce. Pentru a putea avea parte de o sarcina linistita, iti vom prezenta principalii factori care pot determina complicatii in sarcina si cum anume ar trebuie sa reactionezi.

19 factori care pot determina complicatii in sarcina

1. varsta mamei (peste 35 ani sau sub 18 ani)
2. consumul de antiinflamatoare nesteroidiene in timpul conceptiei sau in fazele precoce ale sarcinii
3. traumatisme fizice (contuzii abdominale)
4. declansarea unor boli sau infectii dobandite in timpul sarcinii
5. cofeina in exces
6. fumatul in timpul sarcinii
7. lipsa odihnei
8. sindromul ovarelor polichistice
9. infectii virale sau bacteriene
10. anomalii structurale ale uterului (uter in forma de T)
11. afectiune autoimuna
12. anomalii cromozomiale ale unuia dintre parinti
13. contraceptivele orale, dozate necorespunzator
14. istoric familial de avorturi spontane (pe linie materna)
15. miscarea in exces
16. stresul
17. o sarcina extrauterina anterioara
18. avorturile anterioare
19. parteneri sexuali multipli ( poate creste riscul infectarii cu boli cu transmitere sexuala)

Acestea sunt cateva dintre cauzele care pot determina aparitia unor complicatii in timpul sarcinii sau chiar in momentul nasterii. Chiar daca te regasesti in una dintre situatiile anterior prezentate, nu inseamna ca vei suferi o complicatie neaparat. Fiecare organism reactioneaza diferit si de aceea, chiar daca prezinti riscul declansarii unei complicatii, exista posibilitatea sa ai parte de o sarcina normala si usoara.

Cum imi dau seama ca sarcina nu decurge normal?

Exista cateva simptome generale care pot sa iti indice ca sarcina nu se desfasoara in mod corespunzator. In acest caz te sfatuim sa te consulti cu medicul tau si sa efectueazi toate analizele necesare pentru a te asigur ca dezvoltarea copilasului tau se realizeaza in conditii optime.

Asadar, in cazul in care prezinti urmatoarele simptome este indicat sa apelezi la medic pentru analize mai amanuntite: febra, ameteli, durere abdominala sau pelvina (in general in intervelul de 6-8 saptamani de la incetarea menstruatiei), sangerare vaginala (poate fi usoara sau abundenta), durere in timpul actului sexual, senzatie de lesin, slabiciune musculara, eliminarea de tesut fetal la nivel vaginal, constipatie sau balonare accentuata, lesinul (datorat unei hemoragii interne), durere la nivelul umerilor, cresterea intensitatii durerilor, varsaturi de mai multe ori pe zi, hipertensiune arteriala ( tensiunea arteriala normala este considerata a fi sub valoarea de 130/90 mmHg), umflarea mainilor si a fetei, cresteri neobisnuite in greutate.

Acestea sunt dintre cele mai frecvente simptome care ar putea sa iti semnaleze ca ai putea avea partea de o sarcina cu complicatii, insa pentru a putea afla care este starea de sanatate a ta si copilului tau te sfatuim sa te consulti cu medicul.

Datorita evolutiei tehnologiei, in prezent exista o serie de teste care pot verifica starea fatului inca din primele saptamani de viata. Asadar, actioneaza responsabil si evita factorii care pot pune in pericol sanatatea ta sau a copilasului tau.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie