Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Alimentatia vegana in timpul sarcinii

Fiecare mamica isi doreste sa asigure o dezvoltare optima a puiului ei inca din timpul sarcinii. Totusi, apar uneori dileme in ceea ce priveste alimentatia din timpul sarcinii, mai ales daca viitoare mamica are un regim mai special, ca cel vegan. Asadar, pentru a putea continua acest regim linistita si pe parcursul celor 9 luni, iti vom prezenta ce alimente poti consuma pentru a asigura dezvoltarea fatului.

Din ce in ce mai multe persoane hotarasc sa consume produse oferite exclusiv din natura si sa nu isi procure concentratia necesara de nutrienti prin intermediul alimentelor de provenienta animala. Astfel de persoane au un regim alimentar vegan, care conform specialistilor este benefic pentru organism.

In primul rand, trebuie sa constientizezi faptul ca puiul tau se va hrani prin intermediul tau si ca va trebui sa ii oferi o concentratie adecvata de vitamine si minerale, necesare pentru o dezvoltare optima. A avea un regim alimentar vegan nu este o problema atata timp cat poti sa ii asiguri copilasului tau cantitatea necesara de nutrienti.

Asadar, iti vom prezenta diverse alimente bogate in minerale si vitamine, necesare pe perioada celor 9 luni de sarcina.

Alimente bogate in fibre: tarate , paine integrala, alba, faina necernuta , orez, fasole uscata, mazare uscata, mazare verde, morcovi, patrunjel, vinete, ridichi, ciuperci, spanac, linte, naut, nuca de cocos uscata, smochine uscate, stafide, scortisoara , pere cu coaja, masline.

Alimente bogate in vitamina A: ardei rosu, cartofi dulci, morcovi, patrunjel, dovleac, salata verde, caise uscate, pepene galben, papaya, spanac si mazare verde.

Alimente bogate in vitamina B (B1, B2, B3, B6): mazarea, ciuperci, broccoli, tofu si branza de vac, avocado, orez brun si legume cu frunze verzi.

Alimente bogate in vitamine C: citricele, sucul de acai, ardeiul gras, papaya, broccoli, conopida, spanac, patrunjel, kiwi, cimbru si coacaze.

Alimente bogate in acid folic: sparanghel, spanac, varza, broccoli, citrice (zmeura, portocala, capsuni), fasole, linte, mazare, avocado, varza de Bruxelles, seminte si nuci, conopida, sfecla, telina
si morcovi.

Alimente bogate in proteina: boabe de soia, fasole, oua, soia, linte si nuci.

Asadar, precum ai putut observa, exista o serie de alte alimente care iti pot oferi cantitatea necesara de vitamine si minerale in timpul sarcinii. Totusi, este indicat sa te consulti cu medicul inainte de a lua aceasta decizie si sa elimini acele produse care pot determina efecte negative asupra sarcinii. De asemenea, este posibil sa fii alergica la unele alimente precum capsuni, seminte, nuci, motiv pentru care este recomandat sa iti faci un consult medical pentru a asigura sanatatea fatului.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie