Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Te-ai saturat de anumite alimente si cauti alternative? Iata-le!

Trebuie sa stii ca alimentatia joaca un rol important in procesul de dezvoltare a copilului si din aceasta cauza atat medicii, cat si nutritionistii recomanda stabilirea unui regim alimentar cat mai variat. Totusi, din pacate, in comert sunt o serie de produse care nu actioneaza in mod pozitiv asupra organismului sau pur si simplu micutului tau nu ii plac sau prezinta alergii.

Din acest motiv iti vom prezenta la ce alternative ai putea apela pentru a-i asigura copilasului tau o dieta echilibrata.

Alternativa la ulei sau unt

Unele dintre cele mai danatoare alimente, dar care fac parte deobicei din retetele noastre culinare sunt untul si uleiul. Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca aceste produse influenteaza in mod negativ procesul de crestere a copilului si pot determina aparitia unor boli. Iata cateva variante de luat in considerare:

  • ulei de cocos: confom studiilor, cel mai sanatos ulei si pe care il poti utiliza la prajit este uleiul de cocos. Datorita compozitiei sale, acest tip de ulei nu este atat de nociv si poate fi utilizat ca ingredient pentru prepararea diverselor retete culinare care necesita ulei.
  • unt de cocos (pentru prepararea ciocolatei acasa)
  • unt de cacao (pentru prepararea ciocolatei acasa)
  • untul de castane poate fi utilizat pentru compozitia prajiturilor
  • ulei virgin sau extravirgin de masline: este un tip pe care ar trebui sa il incluzi in regimul alimentar al familiei, insa trebuie sa mentionam ca este indicat ca acesta sa fie utilizat rece (ex: pentru prepararea salatelor) si sa nu il utilizezi la prajit
  • pireu de dovleac: acesta poate inlocui untul pentru prepararea checurilor si brioselor
  • unt de migdale
  • pasta de susan

Alternativa la faina alba de grau

Desi sunt o serie de preparate culinare care se bazeaza pe acest ingredient, nutritionistii nu recomanda consumul acestuia, mai ales in exces. Totusi, multe mamici se intreaba cu ce ar putea inlocui faina.

Pentru a putea obtine o faina sanatoasa, care sa aiba acelasi rol in reteta culinara, dar care sa nu afecteze sanatatea, poti macina seminte de in, tarate de ovaz sau tarate de grau.
Faina de castane: aceasta este o alta alternativa la care ai putea apela pentru inlocui faina din comert
Faina de soia: poate fi utilzata pentru compozitia cremoasa a pireului de legume sau pentru prepararea supelor
Fulgi de pesmet: acestea pot inlocui foarte bine pespetul din comert care poate contine o serie de subtante daunatoare
Faina integrala obtinuta din soia, orez, grau, porumb, hrisca, quinoa, amarant.

Alternativa la ou

Unele persoane nu doresc sa includa oul in regimul alimentar, motiv pentru cae ne-am gandit sa iti oferim cateva alternative ale acestui produs. Intr-adevar oul este utilizat pentru prepararea multor retete culinare, insa exista o serie de alte produse care pot contribui la obtinerea compozitiei necesare pentru preparatul culinar.

In urma cercetarilor realizate de nutritionisti, se pare ca 1 lingura de seminte macinate de in cu 3 linguri de apa pot inlocui un ou.
Faina de naut amestecata cu apa poate inlocui oul, necesar pentru prepararea pane-urilor sau altor retete culinare ce includ si legume, carne sau peste.
Pentru a obtine perisoare sau chiftele, poti sa inlocuiesti oul cu drojdia nutritiva, inactiva, care nu dauneaza sanatatii

Alternativa la carne

Stim cu toti ca pentru a obtine o cantitate necesara de proteine, este necesar sa consumam carne. Totusi, trebuie sa stii ca exista o multitudine de alimente sanatoase, care pot contribui la buna functionare a organismului si care sa nu fie incadrate in categoria carnurilor. La aceasta lista apeleaza si persoanele vegetariene, care elimina complet carnea din regimul alimentar.

Printre alimentele care sunt bogate in proteine si pe care ar fi indicat sa le incluzi in regimul tau alimentar se numara: soia (este disputat de unii nutritionisti), ciuperci, orez, naut, linte, fasole, ridichi, castravete, nuci, legume, fulgi de secara, avocado, conopida, quinoa, morcovi, usturoi, fulgi de grau, alune, tofu, seminte chia, seminte de floarea soarelui, canepa, tempeh, spanac, fasole verde, seminte de dovleac si spirulina (contine apoximativ 65-70% proteine).

Asadar, precum ai putut observa, exista anumite alimente la care ai putea apela pentru a inlocui diverse produse nesanatoase. Din pacate, tot ceea ce consumam isi lasa amprenta asupra sanatatii noastre si poate determina aparitia unor boli. Din aceasta cauza, este necesar ca inca din perioada copilariei, sa te asiguri ca cel mic consuma produse sanatoase, care ii pot oferi cantitatea necesara de vitamine si minerale.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie