Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Provocari cu privire la alaptarea prematurilor

Alaptarea bebelusilor prematuri este posibila si chiar recomandata. Totusi, din cauza faptului ca sa nascut inainte de termen, este posibil sa te confrunti cu anumite probleme de alaptare. Pentru a-l putea hrani corespunzator pe nou nascut, iti vom prezenta principalele provocari ale alaptarii.

Daca bebelusul tau este prea mic pentru a fi alaptat la san imediat dupa nastere, prima provocare de care te vei lovi, mami, va fi sa mentii si sa stimulezi productia de lapte. Cel mai eficient si convenient mod pentru aceasta activitate este sa folosesti o pompa pentru san potrivita. Daca nu stii cum sa alegi pompa de san, noi iti stam la dispozitie si avem pregatite cateva sfaturi pentru tine.

Asigura-te ca discuti cu medicul tau despre aceasta procedura si nu ezita sa pui intrebari referitoare la toate lucrurile care nu iti sunt clare. Este extrem de important ca tu sa fii informata pentru a putea sa-l ajuti pe cel mic. Iti spunem ca, cel mai probabil, vei fi nevoita sa folosesti pompa pentru cateva saptamani, pana cand puiul tau va reusi sa suga direct de la san.

Odata ce puiul tau va fi pregatit pentru alaptarea la san, este posibil ca el sa aiba dificultati in ceea ce inseamna suptul si sa se obisnuiasca mai greu cu sanul. Foarte multi bebelusi nu-si dezvolta reflexul de supt-inghitit-respirat, esential pentru hranire, decat in saptamana 32 de sarcina. Fiind nascut prematur, este dificil de precizat daca micutul tau a reusit sa se dezvolte in acest sens si daca se descurca singurel sau are nevoie de suplimentarea meselor la san.

O regula comuna atunci cand vine vorba despre bebelusii prematuri este ca acestia sa nu fie lasati sa planga prea mult, pe principiul ca plansul consuma energie. Desigur ca acest lucru poate sa fie extrem de dificil, in special daca te confrunti cu un copil infometat sau extrem de deranjat de scutecel de exemplu. In acest sens, vei fii nevoita sa inveti sa anticipezi momentele in care cel mic are nevoie sa fie hranit, dragalit sau schimbat, pentru a-l priva cat de mult posibil de consumul de energie.

Cum pot sa rezolv problemele de alaptare?

Un lucru pe care trebuie sa-l faca orice parinte, indiferent de varsta bebelusului, este sa invete sa tina cont de indiciile oferite de copil. In acest sens, este important sa stii cand bebelusul tau vrea sa manance si cand va fi pregatit pentru urmatoare masa. Identificarea tipurilor de plans poate sa-ti fie de folos din acest punct de vedere.

Insa acest lucru poate fi dificil in cazul unui bebelus prematur care este, in general, mai tacut decat un bebelus nascut la termen, care plange puternic atunci cand este infometat. Deci este posibil sa fii nevoita sa stai „de paza” pentru a anticipa momentele in care puiutul are nevoie de mancarica.

Este important sa folosesti pompa de san dupa ce-l alaptezi pe cel mic pentru a te asigura ca sustii productia de lapte, in cazul in care micutul tau nu mananca mult la o masa.

Pentru a stii cat lapte a consumat cel mic, iti recomandam sa iti achizitionezi un cantar electric pentru bebelusi. Acesta te va ajuta sa stii daca este nevoie sa folosesti pompa de san si cat lapte sa extragi cu ajutorul acesteia.

Incearca sa-l hranesti pe cel mic la intervale orare fixe, aproximativ la 3 ore, pentru a te asigura astfel ca el are parte de 7-8 mese in 24 de ore. Programul pe care-l stabilesti trebuie sa fie insa flexibil, in sensul ca daca observi ca celui mic ii este foame mai repede nu trebuie sa il lasi sa astepte.

Este in regula sa-l trezesti pe cel mic din somn pentru a-l hrani, in special daca este sa luam in considerare faptul ca specialistii au descoperit ca astfel bebelusii pot sa-si dezvolte instinctul de supt.

Daca puiul tau intampina dificultati la fiecare masa, este important sa gasesti cauza problemelor. Este posibil ca bebelusul sa nu se simta confortabil si tu sa fii nevoita sa gasesti o pozitie buna pentru el.

Exista si situatii in care chiar si hainutele ii incomodeaza pe bebelusii prematuri, motiv pentru care poti incearca sa-l dezbraci pe cel mic atunci cand il hranesti. Unii bebelusi in schimb prefera sa fie infasati pentru a se simti ca in pantecul mamei, deci poti sa incerci si aceasta varianta.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie