Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Paine simpla din maia

Daca pastrezi maiaua in frigider, este important sa o scoti cu cel putin 8 ore inainte de prepararea painii din frigider (poti sa o scoti seara si sa prepari painea dimineata).

Pune intr-un bol mare faina, maiaua si apa. Amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena. Acopera bolul cu o folie de plastic si lasa aluatul sa se odihneasca 30-40 de minute.

Adauga apoi un praf de sare si framanta aluatul bine. Poti sa folosesti robotul de bucatarie sau poti sa framanti aluatul cu mainile (aproximativ 10 minute daca alegi aceasta varianta).

Pune aluatul in bol, acopera-l cu un servet de bucatarie si lasa-l la dospit pentru aproximativ 3 ore.
Dupa ce aluatul a crescut frumos, pune-l pe o suprafata plana (o tava sau direct pe masa) si aplatizeaza-l usor.

Pregateste-ti un vas rotund si tapeteaza-l cu hartie de copt sau cu faina. Pune aluatul in vas, acopera vasul cu folie si lasa aluatul la ultima sesiune de dospire, pentru alte 2-3 ore.
Incalzeste cuptorul la 200-250 grade.

Dupa aceea, cresteaza aluatul usor cu ajutorul unui cutit si pune vasul in cuptor. Lasa aluatul in cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana cand obtii o paine rumena si frumoasa.

Scoate paine din vas si las-o sa se raceasca inainte de a o taia si servi.

Pofta buna!

 

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie