Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Mamaliguta cu rosii coapte

Inainte de a te apuca de treaba, incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Curata usturoiul si taie-l fasii subtiri. Spala bine rosiile si taie-le in jumatati.

Pune intr-un bol uleiul de cocos, 1/2 lingurita sare si usturoiul si freaca-l bine. Pune apoi rosiile in bol si amesteca-le, fara a le zdrobi insa.

Rosiile trebuie bagate la cuptor, intr-o tava in care ai pus hartie de copt, pentru aproximativ 45 de minute, pana cand se rumenesc bine pe ambele parti. Nu uita sa le intorci de 2-3 ori in acest interval de timp, pentru a evita sa se arda pe o parte.

Intre timp, pregateste mamaliguta. Pune intr-o oala 6 cani de apa si pune oala pe aragaz, la foc mediu. Cand apa incepe sa dea in clocot, toarna treptat malaiul, amestecand continuu.

Amesteca pana in momentul in care observi ca mamaliguta incepe sa se lege si sa se ingroase.Adauga apoi 1 lingurita de sare de mare.

Cand mamaliguta incepe sa faca bule, redu focul si las-o sa se gateasca in continuare, amestecand din cand in cand. Opreste focul de la aragaz si adauga in oala cu mamaliguta untul, laptele si sare daca crezi ca mai este nevoie. Amesteca bine si acopera oala pana cand vei servi mancarica.

Pune intr-o farfurie o portie sanatoasa de mamaliguta si orneaz-o cu rosiile coapte. Daca rosiile sunt reci in momentul in care le servesti, poti sa le stropesti cu putin ulei de masline.

Pofta mare!

 

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie