Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Jucarii sub forma armelor - cum ii afecteaza pe cei mici?

Baietii adora jucariile sub forma unor pistoale, sabii sau imitatii a altor arme. Cu cat sunt mai realiste, mai zgomotoase si mai mari cu atat bucuria celor mici este mai mare. Multi parintii se intreaba cum ii afecteaza aceste jucarii pe cei mici, care sunt beneficiile si ce pericole ascund jocurile cu astfel de "arme".

Jucarii sub forma de arme - duc acestea spre violenta?

Jucariile sub forma unor arme sunt mereu apreciate de copilul tau, mai ales daca ai un baiat, iar tu o cumperi cu gandul ca este doar o jucarie cu care copilul tau isi dezvolta imaginatia sau copiaza ce a vazut in desenele animate ori in filmele de actiune.
Psihologii ne sfatuiesc sa vedem dincolo de aspectul atractiv al acestor jucarii pentru copii pentru ca aceste arme pot influenta comportamentul si dezvoltarea pe viitor al copilului tau.
Violenta nu ii este straina copilului tau chiar daca la voi in casa este o stare de armonie generala. El vede aceste lucruri in desenele animate, in filme sau emisiuni. Cu ajutorul acestor jucarii copilul tau se poate pune in pielea personajului negativ, al infractorului sau chiar al personajului pozitiv care foloseste arma pentru a se apara. Indiferent de personajul pe care il admira folosirea acestor jucarii poate dezvolta un comportament agresiv.
Totusi armele de jucarie vesel colorate care au numai forma unui pistol spre exemplu nu sunt atat de periculoase pentru ca nu se aseamana cu imic din ceea ce copilul tau vede la televizor.

Vorbeste cu cel mic

Comunicarea este cuvantul cheie pentru ca cel mic sa faca diferenta intre o jucarie si o arma adevarata, intre efectele unei jucarii copii sau a unei arme. Pentru a fi sigura ca cel mic stie care sunt consecintele folosirii unei arme ar fi bine sa ai o discutie cu el si sa vezi care este parerea lui asupra acestui aspect.
Daca doresti sa ii achizitionezi astfel de jucarii opteaza pentru un pistool colorat cu apa sau un pistol cuu bile din bereti si fereste-te de sabiile din lemn sau plastic cu care cel mic se poate accidenta destul de usor.Incearca sa optezi pentru masinute copii sau pentru tot felul de jucarii educative si de dezvoltare.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie