Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Dezvoltarea bebelusului – Saptamana 33

Bebelusul in saptamana 33

Incepand cu aceasta luna, bebelusul tau experimenteaza mai multe alimente, texturi si gusturi decat inainte. Observi deja ca manifesta preferinte pentru anumite preparate si, de fiecare data cand are o expresie draguta de satisfactie iti vine sa-l mananci! Tu esti multumita de schimbarile din alimentatia bebelusului tau pentru ca acum experimentezi mai mult in bucatarie. Cu toate acestea, nu uita sa verifici grila alimentelor pe care bebe are voie sa le consume la aceasta varsta.

Puiul tau incepe sa inteleaga mai bine mediul inconjurator. Chiar daca la aceasta varsta el nu intelege conceptul de calatorie, vei observa ca el constientizeaza cand se afla intr-un mediul nou, mai putin cunoscut lui.

Pregateste-te sa il sustii si sa-l calmezi in momentul in care observi ca devine nelinistit sau cand incepe sa planga. In acest sens, aminteste-ti sa iei cu tine cartile pentru bebelusi, jucaria lui preferata si o suzeta de rezerva. Ca sa-l ajuti sa treaca mai usor peste aceasta perioada dificila, in care orice despartire de casa sau de mami si de tati este foarte dificila, programeaza-ti cat mai multe vizite si plimbari cu cel mic.

Chiar daca bebelusul tau intelege acum sensul cuvantului „nu”, acest lucru nu inseamna ca el te va asculta de fiecare data. Nu fii dezamagita daca puiul tau pare a fi indiferent la remarcile pe care le faci pentru ca el doar testeaza limitele mamicii lui. Fii ferma in afirmatiile si actiunile tale, dar nu-l brusca sau certa pe cel mic pentru ca el poate suferi traume majore daca nu este abordat corect. In plus, daca nu este fericit, bebelusul nu se conformeaza cerintelor celor din jur.

Daca nu ati avut parte de prima raceala a bebelusului pana acum, pregateste-te, mami, pentru ca in aceasta luna s-ar putea sa te lovesti de aceasta problema. In primii ani de viata, raceala bebelusului tau nu ar trebui sa te ingrijoreze sau sa-ti dea dureri de cap pentru ca exista putine riscuri sa apara complicatii din cauza acesteia.

Sarcina ta este sa ai grija ca cel mic sa se simta confortabil pentru ca organismul lui sa poata lupta cu virusul. Pentru ca bebelusul sa se simta mai bine ofera-i cat mai multa odihna si cate o baita calda in fiecare zi. Poti incerca sa plasezi un prosopel sub salteluta, in partea unde sta cu capusorul, pentru a-l ajuta sa respire mai bine.

Aminteste-ti sa-l tii hidratat si asigura-te ca bebe consuma mult lapte matern, lapte praf, dar si apa. Daca te hotarasti sa apelezi si la un tratament medicamentos, consulta medicul pentru a te asigura ca este cel potrivit pentru organismul bebelusului tau.

Mamica in saptamana 33

Ultimele saptamani alaturi de copilasul tau te-au ajutat sa intelegi faptul ca el este un individ unic si ca, indiferent de ceea ce iti doresti tu sau partenerul tau, puiutul vostru are propriile lui dorinte si nevoi. Gandul ca ai reusit sa-l ajuti sa creasca frumos te umple de bucurie si, recunoaste, ai momente in care mandria de mama nu te lasa sa nu scapi si cateva lacrimi. Bucura-te de minunea ta si aminteste-ti ca, datorita tie si partenerului tau, copilasul vostru creste acum frumos si armonios.

Ti-ai facut astazi timp sa iei o gustare? Pentru mamici, alimentatia corecta este esentiala. Aminteste-ti, de fiecare data cand pregatesti geanta pentru bebe inainte de plimbare, sa iei si pentru tine ceva bun. Un iaurt, o pungulita cu cereale integrale, cateva fructe proaspete sau chiar un baton proteic pot sa fie alegeri excelente care ii vor da organismului tau energia de care are nevoie.

Daca te simti obosita si lipsita de vlaga, incearca sa renunti la cafea. In general, cafeaua te deshidrateaza, motiv pentru care ramai si fara energie. Consuma multa apa, in special daca mai alaptezi si inlocuieste sucurile care au cantitati mari de zahar in compozitie cu ceaiuri aromate, calde sau reci.

Cand esti parinte este foarte greu sa gasesti un echilibru intre grijile pentru copil si viata de cuplu. De foarte multe ori, oboseala va face, pe tine si pe partenerul tau, morocanosi si, din cauza oboselii nu va mai acordati atentie. Responsabilitatile mari de pe umerii vostri va apasa greu si s-ar putea, de foarte multe ori, ca fiecare sa aiba pretentia ca celalalt sa faca mai mult. In aceste cazuri, comunicarea este singura solutie.

Nu veti rezolva niciodata nimic daca va inchideti in voi si daca refuzati sa comunicati pentru ca, diferiti fiind, s-ar putea sa nu realizati atunci cand ceva il deranjeaza pe celalalt. De fiecare data cand sunteti nervosi, amintiti-va ca scopul vostru este acela de a fi o echipa pentru ca, impreuna, sa-l ajutati pe cel mic sa creasca frumos si armonios.

Recomandari

Fii foarte atenta la modul in care alegi sa iti exprimi nemultumirile. Un ton ridicat si cateva cuvinte spuse la nervi pot strica o relatie si o zi buna. Mai mult decat atat, starile de suparare si nervozitate ar putea sa-i fie transmise si copilului tau care este extrem de atent si de receptiv in aceasta perioada.
Si pentru partenerul tau, recunoasterea reusitelor este extrem de importanta.

Felicita-l de fiecare data cand reuseste sa-i faca singur baita copilasului vostru si incurajeaza-l sa aiba initiativa momentelor petrecute doar cu bebele. Ei au nevoie te timp petrecut in doi pentru a-si intari relatia de parinte-fiu.

Programeaza-ti un weekend la parintii tai sau la socrii. Lasa-i sa se bucure de nepotelul lor si tu relaxeaza-te alaturi de partenerul tau. Bunica va fi mai mult decat fericita sa va aiba pe toti acasa si tu te vei bucura, cu siguranta, de una din prajiturile ei gustoase.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie