Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum sa previi rasfatul exagerat al bunicilor

Unele dintre cele mai indragite persoane, care deobicei ne raman intiparite, indiferent de trecerea anilor sunt bunicii. Acestia au deobicei rolul de a fi protectorii copiilor si refugiul acestora cand parintii ii cearta. Totusi, din punct de vedere psihologic, o astfel de atitudine nu este benefica pentru cresterea si educarea copilului, motiv pentru care este posibil ca uneori sa te contrazici cu bunicii privind rasfatul exagerat.

In primul rand trebuie sa constientizezi faptul ca bunicii pot deseori sa reactioneze gresit datoria unei iubiri nemarginite fata de copilul tau. Totusi, tu constientizezi ca un comportament prea permisiv si absenta regulilor ar putea sa il determine pe cel mic sa adopte o atitudine neadecvata si sa te confrunti apoi cu tulburari de comportament ale copilului in adolescenta. Asadar, pentru a evita o astfel de situatie dificila, iti vom prezenta cateva trucuri la care ai putea apela pentru a-i invata pe bunici sa nu il mai rasfete pe copil.

Stabileste un set de reguli

Primul pas pentru ca bunicii sa nu intervina in mod gresit in educatia copilului este stabilirea unor reguli si limite clare pe care cel mic sa le respecte atat in timpul petrecut cu tine si partener, cat si in timpul petrecut alaturi de bunici. In cazul in care acesta va primi o serie de reguli contradictorii, este posibil sa se simta frustrat sau confuz, motiv pentru care ar putea sa fie afectat din punct de vedere emotional si sa adopte un comportament neadecvat. Asadar, te sfatuim sa vorbesti deschis cu bunicii si sa le explici de ce consideri ca sunt importante anumite reguli pentru educatia copilului.

Ai rabdare

Este important sa intelegi ca pentru a-i aborda pe bunici este nevoie de rabdare si intelegere deoarece din cauza varstei pot fi mai sensibili, iar un ton neadecvat ar putea sa ii supere. De asemenea, este posibil sa fie nevoie sa le repeti de cateva ori pentru a putea retine ce este bine sau nu in relatia cu copilul. De aceea noi te sfatuim sa actionezi cu rabdare si sa iti controlezi emotiile chiar si in cadrul situatiilor mai dificile.

Arata-le consecintele actiunilor lor

Este posibil ca bunicii sa nu constientizeze consecintele actiunilor lor si de aceea consideram ca ar fi indicat sa le arati cum se comporta cel mic atunci cand ii rasfata. De exemplu, daca bunicii l-au invatat pe cel mic sa nu accepte un refuz, roaga-i sa te insoteasca la magazin si sa observe modul in care se comporta cel mic in cazul in care nu i se cumpara produsul dorit. In acest caz nu va fi vina copilului, ci vina bunicilor care l-au rasfatat. Aratandu-le cum au gresit si consecintele comportamentului lor, vor putea sa isi rectifice atitudinea fata de copil.

Acestea sunt cateva sfaturi de care ai putea tine cont atunci cand incerci sa le arati bunicilor ca procedeaza gresit. Totusi, este posibil sa te confrunti cu o atitudine incapatanata si negativista care sa nu accepte ideea conform careia copilul nu trebuie rasfatat. Pe de alta parte, este posibil ca bunicii sa nu considere ca rasfata copilul, ci ca il trateaza mai bland decat tine si partenerul tau. In astfel de situatii este necesar sa actionezi cu rabdare si tact.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie