Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cum reactioneaza organismul nostru la zahar

In primul rand, probabil ca ai auzit si tu ca zaharul este denumit de specialisti "moartea alba". Ei bine, aceasta denumire este explicata de compozitia chimica a zaharului si de proprietatile sale negative.

In anul 1957, dr. William Coda Martin a incercat sa abordeze problema alimentelor nesanatoase si sa inteleaga de ce acestea pot determina efecte negative asupra organismului uman.
Conform lui, otrava poate fi definita dintr-o perspectiva fizica „orice substanta care inhiba activitatea unui catalizator” sau din punct medical "orice substanta care este introdusa in corp, ingerata sau dezvoltata in corp, care determina sau poate cauza boala". Pornind de la aceste definitii si de la efectele negative ale zaharului asupra organimsului, acest aliment este cunoscut si sub denumirea de „moarta alba.”

Pentru a putea intelege mai bine efectul negativ al zaharului asupra organismului iti vom prezenta traseul acestuia din momentul inghitirii.

Asadar, primul contact il are cu papilele gustative, care datorita gustului dulce se vor afla in extaz. In urma unor statistici mai mult de jumatate din populatia lumii prefera alimentele dulci, care includ zahar.

Dupa inghitire, acesta va ajunge la tractul digestiv si incepe descompunerea moleculelor de hrana in molecule mai mici ce pot fi asimilate de catre organism.

In stomac este amestecat cu sucul gastric, formand astfel chimul. Prin contractiile muschilor stomacului chimul este impins in intestinul subtire. Aici sucurile intestinale continua descompunerea macromoleculelor, iar prin epiteliul intestinal substantele nutritive rezultate din digestie sunt absorbite in sange.

Aici apare si problema deoarece zaharul nu contine substante nutritive pentru organism. Trebuie sa stii ca zaharul determina o modificare a compozitiei sangelui, motiv pentru care unii considera ca acest aliment transmite corpului o stare de excitare fizica si psihica.

De asemenea, si pancreasul este suprasolicitat sa secrete o cantitate mai mare de insulina decat in mod normal. Ficatul, de asemenea, pentru a ajuta organismul sa asimileze zaharul consumat, transfera sangelui o parte din rezerva sa de glucide. Si toate aceste eforturi ale organelor corpului sunt pentru a absoarbe 0 substante nutritive.

Studiile medicale au demonstrat ca aceste suprasolictari a anumitor organe interne determina dereglari ale metabolismului si epuizeaza sistemul nervos. Din aceasta cauza, dupa consumul de alimente dulci, care contin mult zahar ne vom simti molesiti sau obositi.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie