Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ce este homeopatia

Homeopatia este considerata a fi o alternativa a medicinei si care presupune tratarea bolilor prin stimularea capacitatii de vindecare a organismului, adica medicii trateaza persoanele bolnave cu preparate foarte diluate care se pare ca provoca oameniilor sanatosi simptome similare cu cele prezentate de catre pacienti. Homeopatia este o terapie energetica si naturista, care are rolul de a vindeca persoana atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere spiritual.

Cum actioneaza homeopatia

Aceasta alternativa medicala a fost descoperita in 1796 de un medic german, Samuel Hahnemann, care a oferit o noua abordarea in ceea ce priveste vindecarea unei anumite boli. Asadar el considera ca boala poate fi tratata pe calea similitudinii, de unde ii si provine denumirea ( in limba greaca homeopatie inseamna suferinta similara). Altfel spus, o anumita afectiune poate fi tratata prin identificarea cauzei acesteia si tratatea ei prin intermediul unor remedii naturiste asemanatoare cu motivul declansarii bolii. Pentru a fi cat mai clari, pentru a trata insomnia, homeopatia nu va apela la medicamentatie, ci la o substanta care declanseaza acest simptom (de exemplu cafeaua) si care va fi administrata in doze foarte mici.

Este important de mentionat faptul ca un tratament homeopat este individual, astfel ca pentru fiecare tip de organism se va recurge la alte substante si remedii naturiste. Defapt, in aceasta consta marele avantaj al homeopatiei si anume ca remediile sale actioneaza stimuland propria capacitate de vindecare a organismului.

Homeopatia pe plan fizic si pe plan psihic

Trebuie sa stii faptul ca homeopatia este considerat un proces de autovidecare, in care primul pas este defapt constientizarea unei probleme si a cauzei care o determina. Unii specialisti cred ca aceasta metoda terapeutica nu contribuie doar la vindecarea fizica, ci si la vindecarea spirituala a organismului, lasand persoana sanatoasa atat din punct de vedere psihic, cat si din punct de vedere fizic.

Desi contestata de unii medici, homeopatie devine o metoda alternativa din ce in ce mai indragita si cautata, ea oferind o serie de remedii naturiste pentru boli precum: raceala, astm, diaree, constipatie, dureri de cap, febra, convulsii, sterilitate, infectii urinare, afectuni ale pielii, hepatita, bronsita, pnemonie, ulcer, indigestie sau tulburari de comportament.

Trebuie mentionat faptul ca vindecarea acestor boli doar prin intermediul homeopatiei este un subiect disputat, in care unii medici afirma ca organismul, in unele cazuri, are nevoie de un tratament medicamentos. De aceea, noi iti recomandam sa te consulti cu medicul tau pentru a vedea la ce tratament ar trebui sa apelezi.

Conform unor studii efectuate in Uniunea Europeana, din ce in ce mai multe tari (in special Italia, Franta si Germania) apeleaza la un tratament homeopat pentru tratarea unor boli de sezon, fapt ce creste gradul de incredere a oamenilor in astfel de tratamente. Homeopatia este defapt o metoda medicala care utilizeaza concentratii extrem de mici de anumite substante pentru inversarea efectelor unor substante farmacologic active. De aceea, inainte de a apela la un astfel de tratament te sfatuim sa te interesezi cu privire la efectele care pot aparea si cat de benefic este pentru organismul tau. Niciodata nu este indicat sa iti administrezi tie sau copilului tau un tratament homeopat, fara prescriptia medicului.

Tratamentul homeopat si copii

Conform cercetarilor specialistilor, tratamentul homeopat poate fi administrat si copiilor mici, insa este foarte important sa fii atenta la modul in care reactioneaza micutul pentru a nu-i afecta sanatatea. Unii medici chiar sustin faptul ca homeopatia este indicata si in cazul gravidelor, tocmai datorita faptului ca se bazeaza pe remedii naturiste.

Efectele secundare ale unui tratament homeopatic

Cercetarile medicale afirma ca intr-adevar pot aparea anumite efecte secundare in urma apelarii la un tratament homeopat, insa fiecare reactie depinde de modul in care organismul asimileaza substantele administrate. Totusi, specialistii considera ca homeopatia nu poate agrava starea generala a pacientului, motiv pentru care efectele secundare care pot aparea nu sunt considerate periculoase. Noi te sfatuim, ca in cazul in care vei hotari sa apelezi la un astfel de tratament, sa mentii o legatura permanenta cu homeopatul sau cu medicul de familie.

Tu ce parere ai despre homeopatie?

 

Surse:

http://www.homeopathy-soh.org/about-homeopathy/

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie