Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Cantarirea bebelusului - cum, cand si de ce?

Cresterea constanta in greutate este unul din indicatorii ca bebelusul dumneavoastra este sanatos si procesul de hranire adecvat. Prin urmare monitorizarea regulata a greutatii  este esentiala.
Cum sa cantariti un bebelus corect? Care sunt cauzele abaterilor? Cat de des este necesara cantarirea? Va invitam sa cititi postare de pe blogul nostru, unde va impartasim cateva sfaturi si informatii pentru cantarirea copilasului dumneavoastra.

Este perfect normal ca nou-nascutii sa slabeasca pana la o zecime din greutatea lor corporala in prima saptamana de viata. La nastere, corpul lor contine multa apa, care este eliminata in primele zile prin urina. In plus, corpul mamei produce o cantitate de lapte mai redusa, dar extrem de importanta pentru sistemul imunitar al bebelusului. Nu trebuie insa sa va faceti gri, majoritatea nou-nascutilor isi recapata greutatea de la nastere dupa doua-trei saptamani.

Cat de des este necesar sa cantarim bebelusul?

Atunci cand cantariti un bebelus in mod regulat, este important sa retineti ca cresterea in greutate nu este singurul indicator al bunastarii si dezvoltarii corespunzatoare a copilului .
Dupa primele doua saptamani, monitorizarea zilnica a greutatii este dificil de facut si, daca nu este necesar din punct de vedere medical in majoritatea cazurilor duce la stres inutil .
Exista multi factori ce pot afecta foarte usor greutatea bebelusului si pot duce la fluctuatii –  scaunul si urina, o masa tocmai terminata, o eroare de masurare a cantarului, miscarea copilului in timp ce este cantarit, etc.
Nu este gresit ca bebelusul sa fie cantarit zilnic, dar tineti cont de acesti factori si concentrati-va mai mult pe cresterea saptamanala in greutate. In multe cazuri, cantarirea o data pe saptamana este suficienta, unii experti sugereaza chiar o cantarire lunara.

Sfaturi pentru cantarirea copilului

Cantariti copilul pe un cantar digital adecvat, nu folositi cantare pentru uz casnic sau pentru adulti.
De asemenea, este important ca cantarul sa fie intotdeauna pe o suprafata plana. In mod ideal, trebuie sa fie intotdeauna in acelasi loc atunci cand il folositi pentru cantarirea bebelusului.
Nu comparati niciodata datele obtinute prin cantarire cu alte cantare.
Incercati sa cantariti bebelusul intotdeauna  la aceeasi ora a zilei, altfel comparatia poate fi mai putin relevanta.
Pentru un rezultat fiabil, copilul trebuie intotdeauna dezbracat atunci cand este cantarit.
Parintii care au un cantar acasa sunt adesea tentati sa faca asa anumita "proba a suptului", ceea ce presupune cantarirea copilului inainte si dupa alaptare. In opinia expertilor, acest lucru ofera masurari inexacte si si sunt inutile. Aceste masuratori pot pune mult stres inutil asupra unei noi mamici si poate reduce efectiv cantitatea de lapte produs.

Ce fel de cantar sa alegeti ?

Alegerea unui cantar este importanta, deoarece trebuie sa fie fiabil si sigur de utilizat. Daca este vorba de mai multe produse intr-unul, este si mai bine - multifunctionalitatea este intotdeauna de dorit in cazul produsele pentru bebelusi.
Cantarul digital incorporat in cadita AquaScale Digital este o inovatie de  care are nevoie orice nou parinte. Masoara greutatea bebelusului atat in cada goala, cat si intr-o cada plina de apa. Achzitionarea caditei multifunctionale Aquascale va va aduce economie de:
timp - va dura mai putin timp daca veti cantari copilul in timp ce ii faceti baie (plus mai putin stres)
bani  - daca se ia in calcul achizitionarea separata a unei cadite si a unui cantar.
spatiu - depozitatarea separata a unui cantar de bebelus poate crea batai de cap
Pe langa functia de cantar, cadita AquaScale are un termometru incorporat, astfel incat temperatura apei este afisata constant pe ecran. Astfel nu va trebui sa va faceti griji pentru ca apa va fii prea calda sau prea rece.

Daca aveti vreo dilema cu privire la cantarirea copilului sau la progresul dezvoltarii sale, consultati intotdeauna un pediatru.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie