Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Beneficiile jocului creativ la copii

Creativitatea este o capacitate care trebuie dezvoltata inca din primii ani de viata. Studiile au demonstrat faptul ca persoanele care sunt mai creative se pot integra mai usor in societate si de regula beneficiaza de anumite avantaje la locul de munca. Pentru a putea intelege cat de importanta este creativitatea pentru copilul tau, iti vom prezenta care sunt principalele beneficii ale jocului creativ.

Beneficii intelectuale

 Activitatile si jocurile creative desfasurate inca din primii ani il vor ajuta pe copil sa se dezvolte si din punct de vedere intelectual, referindu-ne in acest caz si la abilitati logice. Asadar, daca copilasul tau va avea partea de jocuri creative ii va fi mai usor in timpul scolii sa dezvolte capacitati matematice care vor fi aplicate in cazul geometriei si algebrei. In acest sens micutului ii va fi mai usor sa identifice figurile geometrice si sa vada in spatiu astfel incat sa poata rezolva problemele matematice.

Desfasurarea jocurilor creative il vor determina pe copilasul tau sa se dezvolte din punct de vedere intelectual, acesta reusind sa combine si sa asocieze diverse culori, forme, marimi pentru a rezolva o anumita problema. Desi aceste abilitati imbraca forma unui joc in perioada copilariei, prichindelul tau, odata ajuns la maturitate, va reusi sa transpuna aceste capacitati la locul de munca si in cadrul familiei.

Beneficii fizice

Prin desfasurarea unor jocuri creative copilasul tau va putea sa se dezvolte si din punct de vedere fizic. Sunt foarte multe jocuri creative care implica miscare, ceea ce il va ajuta pe micut sa isi antreneze corpul si sa se dezvolte din punct de vedere fizic. Medicii au demonstrat faptul ca sportul are un rol esential in cresterea copilului, iar acesta este considerat de copil mai distractiv in momentul in care este prezentat sub forma unor jocuri creative. Specialistii au demonstrat ca jocurile creative precum desenatul, coloratul, pictura, taiatul cartoanelor colorate in diverse forme, contribuie la dezvoltarea simturilor copilului si a abilitatilor motorii.

Beneficii emotionale si sociale

Din punct de vedere psihologic se considera ca jocurile creative ajuta copilul sa se poata exprima mai usor, impartasindu-si sentimentele si emotiile cu cei din jurul sau. De asemenea, prin desfasurarea unor activitati creative in grup, copilul va putea sa isi dezvolte abilitatile sociale, reusind sa interactioneze si relationeze cu ceilalti copii mai usor. Trebuie sa stii ca integrarea intr-un grup social si interactionarea cu ceilalti copii reprezinta aspecte care ar putea influenta in mare masura dezvoltarea copilului.

Precum ai putut observa, exista o serie de avantajel ale jocurilor creative, motiv pentru care iti recomandam sa iti aloci cateva ore in fiecare saptamana pentru a petrece timp cu copilasul tau intr-o maniera educativa, dar si distractiva!

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie