Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Ajutor in cazul tulburarii de personalitate antisociala

Trebuie sa stii ca in cazul tulburarii de personalitate antisociala, ajutorul acordat de catre tine si partener este foarte important pentru vindecarea adolescentului. DIn aceasta cauza te sfatuim sa actionezi inca din primele semne si sa ii arati mereu copilului ca ii esti alaturi si il intelegi. In continuare iti vom prezenta cum poti preveni aceasta tulburare si ce poti face in cazul in care ea s-a manifestat deja.

In primul rand diagnosticarea din timp reprezinta o prima modalitate prin care iti poti ajuta copilul sa treaca peste aceasta afectiune. Asadar, incearca sa ii urmaresti comportamentul, iar in cazul in care identifici unele dintre simptomele prezentate anterior te sfatuim sa apelezi la un ajutor specializat.

Aceasta tulburare nu trebuie neglijata si nici tratata cu superficialitate deoarece ea este considerata una dintre cauzele delicventei din randul tinerilor. In general, adolescentii care sufera de tulburare de personalitate antisociala se confrunta si cu alte stari precum anxietatea, depresia, motiv pentru care este posibil ca psihologul sa decida aplicarea unui tratament medicamentos.

Cum pot sa previn o astfel de situatie

Exista mai multe metode prin care poti preveni ca adolescentul tau sa sufere de tulburare de personalitate antisociala. Una dintre cele mai importante aspecte este comunicarea. Adolescentul trebuie sa aiba posibilitatea sa isi exprime sentimentele si emotiile din aceasta perioada in mod deschis si fara retineri. De aceea noi te sfatuim ca, inca din perioada copilariei sa construiesti o relatie parinte-copil bazata pe incredere si respect reciproc. In acest mod, vei putea preveni o astfel de situatie care poate avea efecte secundare negative.

Sfaturi pentru a preveni tulburarea de personalitate antisociala la adolescenti:

  • stabilirea unui set de reguli clare despre comportament si disciplina, fara a exagera
  • urmarirea anturajului copilului tau
  • alocarea unor responsabilitati adolescentului
  • implicarea acestuia in procesul de luare a deciziilor
  • incurajarea adolescentului sa relationeze
  • explicarea importantei prieteniei
  • mentinerea unei comunicari deschise

Asadar, trebuie sa iei in considerare ca tulburarea de personalitate antisociala este o conditie cronica, prezentata in etapa adolescentei si care poate sa il afecteze pe copilul tau din punct de vedere emotional. Este important sa intelegi ca aceasta afectiune nu poate si nu trebuie sa fie ignorata deoarece, din pacate aceasta este una dintre cele mai dificile probleme cu care adolescentul tau se poate confrunta in aceasta etapa a vietii lui.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie