Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

Adevarul din spatele vaccinurilor - partea II

Bolile copilariei au rolul lor

Cu toate ca vaccinurile au fost create din scopuri nobile precum evitarea imbolnavirii copiilor, in prezent acestea pot determina aparitia altor boli sau complicatii care pot pune in pericol sanatatea micutului tau. Conform unor medici, bolile copilariei sunt necesare pentru dezvoltarea organismului copilului in conditii optime, astfel ca prin intermediul acestor boli infectioase, organismul micutului isi va forma un scut care sa il protejeze pe viitor de o reinfectie sau de afectiuni mai grave.

Asadar, bolile copilariei sunt considerate a fi necesare pentru o imunitate sanatoasa si naturala. Din aceasta cauza, interventia medicala in evolutia sistemului imunitar al copilului este vazuta ca o greseala care poate determina aparitia unor efecte secundare negative.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare faptul ca bolile copilariei se manifesta intr-o forma mai usoara atunci cand sunt facute la o varsta mai frageda, in schimb adultul se va confrunta cu o manifestare mult mai grea a bolii. Acest lucru explica motivul pentru care, in urma cu cativa ani, multe mamici atunci cand aflau ca un copil de la gradinita are o boala a copilariei (pojar, rubeola, oreion, varsat de vant etc) isi aduceau dinadins copilasul pentru a contacta boala.

De exemplu, putem sa ne gandim la oreion. Acesta este defapt o boala a copilariei, care se manifesta, la copii, prin umflaturi sub ureche si maxilar, migrene si febra puternica. In schimb la adulti aceasta boala se manifesta mult mai acut, simptomele fiind mai neplacute si riscurile mai mari: pancreatita, meningita, inflamatia ovarelor sau a testiculelor, avort spontan, pierderea auzului, sechele neurologice, sterilitate la barbati.

Intrebari frecvente cu privire la vaccinare

Asadar, cand este mai bine sa contactam aceasta boala? In copilarie sau la maturitate? Este adevarat ca fiecare parinte doreste ce este mai bine pentru copilasul lui, dar este important sa ne gandim ca in viata uneori nu poti evita ca si micutul sau micuta ta sa sufere, ci poti doar sa ii diminuezi durerea. De aceea, unii medici considera ca vaccinarea impotriva bolilor copilariei nu este recomandata deoarece exista riscul ca si puiul tau sa contacteze mai tarziu boala sub o forma mai grava.

Vaccinarea este obligatorie?

Desi, in spital, odata ce ai nascut, puiul tau va fi vaccinat, tu trebuie sa stii ca aceasta actiune cam incalca legislatia tarii. Conform Legii nr. 46/2003 (legea drepturilor pacientului), parintii au tot dreptul de a decide daca copilul lor va fi sau nu vaccinat. De aceea este foarte important sa nu te lasi intimidata de argumentele bazate pe „este obligatoriu” si sa decizi tu daca vrei ca bebelusul tau sa fie vaccinat.

Cu toate ca tu esti parintele copilului si tu poti decide ce este mai bine pentru el, in cadrul materintatilor, micutului tau i se efectueaza, in general fara ca unul dintre parinti sa fie intrebati in prealabil, vaccinul impotriva hepatitei virale de tip B (HVB). Acest tip de hepatita poate fi contactat in trei moduri: de la mama la fat in timpul nasterii, prin transfuzie de sange sau contact sexual. Atat timp cat prima varianta se exclude fiind vorba de situatii particulare care nu fac obiectul acestui vaccin, un nou-nascut este putin probabil sa se intalneasca cu celelalte doua situatii in viitorul apropiat. Si totusi, la nici o zi de viata, corpul lui este obligat sa se lupte cu acesti virusi in stare latenta pe care ii primeste prin vaccinare impreuna cu alte substante printre care metale grele.

Dupa aproximativ 48-72 de ore de la nastere, tot in cadrul maternitatii, se administreaza vaccinul contra tuberculozei (BCG). Si in acest caz de cele mai multe ori acceptul parintilor este prezumat, multi nestiind macar ca au dreptul de a refuza aceste vaccinuri. Ele sunt vazute de multi parinti ca si "obligatorii"

Luand in considerare ca traim intr-o tara democratica, in care dreptul la liberul arbitru trebuie sa fie aparat, nu este prea justificata expresia „efectuarea de vaccinuri obligatorii”. De ce sunt obligatorii daca exista si anumite riscuri? Intr-adevar sunt unele vaccinuri care ajuta copii, insa totodata exista anumite efecte secundare asupra carora nu s-au realizat suficiente studii.

Daca nu mi-am vaccinat copilasul, il primesc la gradinita sau scoala?

Ei bine, atunci cand Ministerul Sanatatii recomanda directorilor de scoli sau educatoarelor sa nu primeasca copii nevaccinati deoarece acestia ii pot imbolnavi pe alti copii se contrazic intr-o oarecare masura. Daca vaccinarea este efectuata pentru ca micutul sa nu manifeste boala, atunci de ce nu poate sta langa un copil nevaccinat care, conform teoriei lor, are toate sansele de a fi infectat cu un virus? Nu pentru acest scop s-a administrat vaccinul? Ei bine, aceasta este una dintre intrebarile la care nu s-a raspuns inca. Cercetarile medicale continua si incearca sa gaseasca argumente care sa demonstreze fie ca vaccinarea este indicata fie contraindicata. Astfel, trebuie sa intelegi faptul ca inscrierea la gradinita sau la scoala nu poate fi conditionata de vaccin. Optarea pentru aceasta procedura medicala tine doar de decizia ta si a partenerului si nu poate fi conditionata de nici un factor extern.

Asadar, asa cum ai putut observa cu toate ca vaccinarea este uneori necesara, ea poate determina si aparitia unor efecte secundare. Corect ar fi ca studiile medicale sa fie publice, astfel fiecare parinte sa poata primi toate informatiile necesare cu privire la vaccinarea copilului sau. Atat cadrul medical, cat si Ministerul Sanatatii ar trebui sa inteleaga pozitia pe care o adopta parintii cu privire la administrarea vaccinurilor. Acestia se informeaza nu pentru a contrazice aceasta procedura medicala, ci din grija pentru copii deoarece acestia sunt cea mai mare comoara a lor, comoara care trebui ocrotia si protejata!

Citeste despre vaccin si in prima partea a articolului

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie