Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

6 teste pentru identificarea cauzei avortului

Daca ai avut parte de mai mult de 2 avorturi spontane trebuie sa te gandesti sa apelezi la anumite teste care pot scoate la lumina cauzele acestora inainte de a incerca sa ramai din nou insarcinata. In continuare, iti vom prezenta cele mai frecvente teste de identificare a cauzei avortului.

6 teste de identificare cauze avort

 

1. Teste de sange

Una dintre cele mai uzuale si usoare metode de identificare a cauzei care a determinat avortul este prin intermeidul unor analize de sange. Astfel, sangele recoltat va fi analizat in laborator si in urma analizarii se vor putea identifica probleme ale hormonilor sau ale sistemului tau imunitar.

2. Analiza cromozomiala in sange

Atat tu, cat si partenerul tau aveti nevoie de acest test pentru a determina daca nu cromozomii sunt cauza avortului. Exista unele situatii in care cromozomii partenerilor nu sunt compatibili si astfel a avut loc un avort. Foarte rar, medicii reusesc sa colecteze si un esantion de tesut din sarcina pierduta, care poate fi testat si analizat pentru a identifica motivul avortului.

3. Testele cu ultrasunete

Reprezinta o metoda care foloseste undele sonore de inalta frecventa pentru a produce imagini precise ale structurilor din interiorul tau. Medicul tau poate apela fie la o ecografie vaginala, fie la una absominala.

4. Histeroscopia

Este o procedura prin care medicul introduce un histeroscop prin colul uterin in uter pentru a purea observa posibilele cauze ale avortului. Odata ce histeroscopul a fost introdus, cavitatea uterina este extinsa prin injectarea unei solutii saline, iar medicul examineaza peretii uterului si deschiderile trompelor uterine.

5. Histerosalpingografia

In cazul acestei interventii este folosit un colorant pentru a evidentia cavitatea uterina si trompele uterine care urmeaza sa fie analizate prin intermediul radiografiilor.

6. Sonohistenograma

Reprezinta o ecografie efectuata dupa ce un fluid este injectat in uter prin vagin si prin colul uterin. Prin intermeidul acestei proceduri, medicul poate sa identifice probleme ale mucoasei uterine.

Daca nici dupa efectuarea acestor teste cauza avortului nu poate fi identificata, nu-ti pierde speranta si nu renunta la ideea de a da nastere unui copilas. Aproximativ 60-70% din femeile care au avut parte de avorturi spontane inexplicabile au reusit in cele din urma sa aiba parte de o sarcina sanatoasa si de copii frumosi.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie