Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

6 alimente ce nu ar trebui consumate de copii pana la cel putin 1 an

Fiecare parinte isi doreste ca micutul sau sa se dezvolte in conditii optime, insa putin constientizeaza faptul ca alimentatia joaca un rol important in acest caz. Datorita unor produse care reprezinta o sursa importanta de nutrienti, sistemul imunitar al bebelussului s-ar putea intari, evitand imbolnavirea celui mic. Cu toate ca unele mamici considera ca pot oferi bebelusului orice produs din momentul inceperii diversificatiei alimentatiei, nutritionistii au demonstrat faptul ca unele produse nu ar trebui consumate de bebelusi.

Este important sa respecti regula celor 4 zile in ceea ce priveste alimentatia bebelusului, insa este indicat sa tii cont si ce fel de produse poti introduce in regimul alimentar al copilului. Trebuie sa intelegi ca la aceasta varsta frageda, sistemul digestiv al copilului tau nu este pregatit sa digere si sa asimileze anumite produse, fapt ce poate determina aparitia unor afectiuni digestive precum balonarea, diareea sau constipatia.

Sarea

Desi conform legii in vigoare din Romania, intreaga sare din comert ar trebui iodata, nu este indicat sa utilizezi acest produs in alimentatia copilasului.
Precum am afirmat si anterior, sistemul digestiv al bebeluslui tau nu este pregatit sa se confrunte cu astfel de substante periculoase precum sarea iodata. Aceasta ataca stomacul si rinichii determinand aparitia unor probleme de sanatate.

Cu toate ca se considera ca sarea ofera gustul mancarii, poti sa oferi preparatelor tale culinare un gust deosebit cu ajutorul unor legume sau ierburi aromate. De asemenea, trebuie sa tii cont ca papilele gustative ale bebelusilor sunt diferite de cele ale adultilor si de aceea este posibil ca puiul tau sa perceapa in mod distinct gustul mancarii.

Daca totusi crezi ca este momentul sa introduci sarea in bucatele celui mic, alege sarea de mare neiodata sau sarea de himalaya.

Carnea de porc

Carnea de porc sau oricare alt tip de carne care contine grasime, este greu de digerat pentru un bebelus. Din aceasta cauza nu este indicat sa introduci acest tip de carne in primele etape ale diversificarii alimentatiei, ci sa amani consumul acesteia undeva dupa un an. Chiar si atunci, te sfatuim sa alegi doar carne foarte slaba si dintr-o sursa cat mai sigura.

Zaharul rafinat

Cu toate ca majoritatea copiilor sunt innebuniti dupa dulciuri si zahar, este important sa constientizezi ca un nivel ridicat al acestui ingredient poate determina aparitia diabetului sau obezitatii. Pancreasul bebelusului va fi suprasolicitat sa produca o cantitate suplimentara de insulina care are rolul de a procesa excesul de zaharuri. De asemenea, un nivel ridicat de glicemie va putea sa il agite pe cel mic si sa determine insomie, ceea ce afecteaza buna functionalitate a organismului.

Vrei sa ii indulcesti mancarea? Ce zici de curmale, smochine, sirop de artar sau stevia?

Laptele de vaca

Laptele de vaca este considerat de catre nutritionisti nepotrivit pentru bebelus pana la varsta de 2 ani. Acesta contine o compozitie chimica ce poate afecta in mod negativ organismul bebelusului.

De asemenea, laptele este un aliment alergen si din aceasta cauza este foarte important ca in cazul in care ai decis sa incluzi totusi acest aliment, sa respecti regula celor 4 zile privind diversificarea alimentatiei la bebelusi deoarece in acest mod vei putea observa daca puiul tau manifesta reactii alergice la acest aliment .

Albusul de oua

Datorita faptului ca este un alergen, albusul de ou ar trebui introdus cu grija in regimul alimentar al bebeusului, unii medici considera ca acesta ar trebui consumat de copilasii care au implinit deja varsta de 1 an pentru a evita aparitia unor afectiuni digestive.

Albusul de ou este greu de procesat si asimilat de catre organismul bebelusului si de aceea nu ar trebui introdus in primele luni ale diversificatiei alimentare.

De asemenea, in momentul in care ai decis sa incluzi acest produs in regimul alimentar al bebelusului tau, este important sa fierbi bine oul inainte de a fi consumat astfel incat sa reduci riscul aparitiei unor complicatii.

Mezelurile

Una dintre cele mai nesanatoase alimente, dar care din pacate sunt consumate des, sunt mezelurile. Acestea sunt foarte nesanatoase atat din cauza substantelor daunatoare organismului pe care le contin cat si a modului in care sunt preparate.
Datorita compozitiei lor, mezelurile nu ar trebui sa faca parte din regimul alimentar al adultilor si in nici un caz al bebelusilor.

Trebuie sa constientizezi faptul ca mezelurile contin o serie de substante care dauneaza sanatatii si pot influenta in mod negativ procesul de dezvoltare al copilasului tau.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie