Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

5 beneficii ale oului de prepelita

Cu toate ca cele mai consumate oua sunt cele de gaina, in ultimii ani, din ce in ce mai multi nutritionisti recomanda oul de prepelita, care se pare ca reprezinta o sursa mai bogata de nutrienti. Alimentatia copilasului tau trebuie sa contina o serie de produse, care sa ofere vitamine si minerale, necesare pentru buna functionare a organismului. Un astfel de produs este oul de prepelita care datorita compozitiei sale chimice, actioneaza in mod miraculos asupra procesului de dezvoltare a copilului.

Continutul nutritiv al oului de prepelita

Oul de prepelita este considerat atat de sanatos si hranitor datorita compozitiei sale chimice, bogate in vitamine si minerale precum: fier, fosfor, vitamina B, vitamina B21, vitamina A, vitamina E,  calciu, potasiu, sulf, amino-acizi si zinc.

Precum ai putut observa, oul de prepelita contine o serie de vitamine si minerale care au rolul de a asigura buna functionare a organismului. Aceste oua sunt considerate supraalimente de catre chinezi datorita continutului ridicat de nutrienti. Un studiu publicat de catre The Nutrition and Food Science Magazine a prezentat beneficiile oului de prepelita asupra organismului, demonstrand faptul ca acesta este ideal pentru curele dietetice si pentru mentinerea sanatatii.

5 beneficii ale oului de prepelita

Contine antioxidanti

Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca dintre toate alimentele care reprezinta o sursa bogata de proteine, oul de prepelita contine cea mai mare concentratie de aminoacizi care au rolul de a asigura procesul de crestere si dezvoltare a copilului. De asemenea, datorita proprietatilor sale de antioxidant, oul de prepelita scade riscul aparitiei afectiunilor musculare.

Previne aparitia afectiunilor digestive

Datorita continutului ridicat de minerale, oul de repelita previne aparitia unor afectiuni precum ulcerul sau gastrita. De asemenea, cercetarile medicale au demonstrat faptul ca acest aliment, datorita concentratiei ridicate magneziu si potasiu, contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si la reducerea riscului aparitiei pietrelor la rinichi.

Previne anemia si imbunatateste functiile creierului

Oul de prepelita, precum ai putut observa, reprezinta o sursa bogata de nutrienti care previn aparitia anemiei. Acest produs este bogat in fier, care contribuie la producerea globulelor rosii, respectiv la buna circulatie sangvina. Imbunatatind circulatia sangelui si a oxigenului, functiile creierului se vor dezvolta in mod adecvat, ameliorand capacitatea de concentrare si memoria.

Imbunatateste aspectul pielii

Cercetatorii au demonstrat faptul ca oul de prepelita contine substante care au rolul de a imbunatati aspectul pielii si de a reduce semnele imbatranirii. Din aceasta cauza, multe tratamente naturiste se bazeaza pe oul de prepelita, care aplicat pe fata, ofera o luminozitate aparte. De asemenea, poti utiliza oul de prepelita pentru a a realiza o masca de par, care sa fortifice radacina acestuia si sa ii ofere un aspect placut.

Intareste sistemul imunitar

Oul de prepelita contine o serie de vitamine si minerale care actioneaza asupra organismului si contribuie la intarirea sistemului imunitar. In acest mod vei putea reduce riscul imbolnavirii copilului cu diversi virusi sau bacterii.
Oul de prepelita este recomandat de catre nutitionisti datorita faptului ca reprezinta o concentratie ridicata de vitamine si minerale care ajuta organismul sa functioneze in conditii optime. In urma desfasurari unor studii, specialistii au demonstrat faptul ca oul de prepelita reprezinta o concentratie de 5 ori mai mare de fosfor fata de oul de gaina, dar si o concentratie de 15 ori mai mare de vitamina B2 decat cel de gaina, motiv pentru care ar trebui inclus in regimul alimentar al copilului.

Cand poate copilul sa consume oul de prepelita

Medicii considera ca diversificarea alimentatiei la bebelusi poate incepe odata cu varsta de 6 luni, insa luand in considerare ca acest aliment are o compozitie chimica bogata, este recomandat sa introduci oul de prepelita la varsta de 8 luni, atunci cand sistemul digestiv nu este atat de sensibil. De asemenea, te sfatuim sa tii cont de regula celor 4 zile privind diversificarea alimentatiei, pentru a putea observa modul in care reactioneaza puiul tau la acest nou produs.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie