Nu ai nici un produs in cos

Product was successfully added to your shopping cart.

3 mituri privind alaptarea prelungita a bebelusului

Unele mamici se opresc din alaptat din cauza unor mituri care afirma ca alaptarea prelungita poate afecta buna dezvoltare a bebelusului.

Miturile alaptarii prelungite

1. Copilul se va confrunta cu probleme sexuale

Teoria conform careia copilul (in special baiatul) se va confrunta cu dezorientari sexuale in cazul in care a fost alaptat prea mult timp este total gresita. Alaptarea este perceputa de catre cei mici ca o modalitate de hranire, ei fiind prea inocenti pentru a putea percepe o oricare tenta sexuala.

Psihologii au demonstrat faptul ca alaptarea nu poate fi cauza unor dezorientari sexuale precum homosexualitatea sau bisexualitatea, ci acestea se manifesta din cauza unor factori sociali sau chiar genetici (teorie de asemenea contestata). Asadar, nu trebuie sa incetezi sa iti mai alaptezi puiutul de frica aparitiei unor astfel de probleme.

2. Copilul devine dependent de mama

Un alt sindrom considerat a fi determinat de alaptarea prelungita este cel al dependentei fata de mama. Intr-adevar alaptarea contribuie la crearea unei legaturi speciale intre mama si copil, insa acesta nu devine dependent de mama.

Trebuie sa intelegi ca independenta si maturizarea copiilor incepe cu perioada de pubertate, respectiv adolescenta cand au loc anumite schimbari hormonale, iar copilul doreste sa isi afirme propria personalitate. Acesta nu va putea face nici o analogie cu momentul alaptarii, fiind prea mic pentru a tine minte acest moment.

3. Intarcarea este mai dificila

Intarcarea copilului se poate realiza la diferite varste ale copilasului. Fiecare mamica incepe diversificarea alimentatiei in functie de organsimul copilului si de instinctul ei. Specialistii recomanda hranirea bebelusilor cu varsta sub 6 luni doar cu laptele matern, stomacul fiind nepregatit pentru digerarea altor alimente.

Nu trebuie sa iti faci griji ca cel mic va respinge anumite alimente din cauza laptelui matern, acest fiind doar un mit contestat prin cercetari ale specialistilor din diverse institutii recunoscute la nivel mondial precum American Academy of Pediatrics si World Health Organization.

Asadar, precum ai putut observa, alaptarea prelungita nu poate afecta dezvoltarea copilului din nici un punct de vedere. Din contra, cercetarile au demonstrat faptul ca laptele matern este cel mai sanatos lichid de care poate beneficia bebelusul in primele luni de viata. Asadar, noi te sfatuim sa alaptezi atat cat iti cere copilasul, fara a tine cont de mituri, fondate pe teorii neargumentate stiintific.

Termeni si conditii | Politica de confidentialitate

Numar inregsitrare ANSPDCP 23290 | Bebebliss este marca inregistrata cu nr. 124720

Suna-ne: 021-2201010
Share this
preferinte cookie